Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi?nin Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2010 Temmuz ayına göre yüzde 11 artarak 112 puana ulaştı.

2010 Temmuz ayına göre 2011 Temmuz ayının cirolarında; giyim ve aksesuar cirolarında yüzde 12 artış yaşanırken, ayakkabı ve çanta kategorisi cirolarında yüzde 9, AVM? lerdeki yiyecek-içecek alanlarında yüzde 6, teknoloji market ve elektrikli eşyalarda yüzde 4, diğer kategorisinde yüzde 16 artış gerçekleşti, hipermarket, süpermarket ve şarküteri ciroları ise sabit kaldı.

Aylık m2 başına düşen ciro, normal olan mevsimsel düşüşüne rağmen önceki yıla göre artış trendini korudu ve Temmuz ayında yüzde 11 artışla 449 TL/m2?ye ulaştı ve toplamda AVM?lerde 3,2 milyar TL?lik ciro elde edildi.

AVM ziyaretleri tatile rağmen kesilmedi

Ziyaretçi endeksinde de 2010?un aynı dönemine göre yüzde 7?lik bir artış gerçekleşerek endeks 100 puana ulaştı.

AVM Endeksi Temmuz ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hakan Kodal “Temmuz ayında kriz ve kur artışları tüketicileri etkilemedi. Ramazanda da ziyaretçi sayıları ve cirolarda artış trendi devam etti. İkinci yarıyılda AVM?lerin toplam cirosunun yıllık 35 milyar TL hedefinin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın