Ağaçların yeşilden sarıya rengarenk tonlarını keşfederek, sonbaharın tüm güzelliklerini yaşamaya hazır mısınız? Öyleyse, ne duruyorsunuz? Tarihin gizemli şehri Kastamonu?da, doğayla iç içe olun?

Flora faunası, çok sayıda endemik bitki türü, kanyon, mağara, şelale, yayla gibi eşsiz doğal güzellikleri bünyesinde toplayan Kastamonu; sonbaharda doğanın tüm renk tonlarını görerek, ciğerlerine oksijen çekmek isteyenler için, bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Kastamonu?da; 200 yıllık tarihi Uğurlu Konakları?nın mis gibi çam kokusuyla uyanıp, meyve ağaçları ve mevsim çiçekleri içindeki bahçesinde köy kahvaltısıyla (köy yumurtası, süt, organik reçeller) güne başlayabilirsiniz.

Bir Türk konağında yaşama fırsatı yakalayarak, geniş sofalarında aileniz ve dostlarınız ile sohbet ederken; akşam yemeğinde yörenin etli ekmeğini ve mantısını, cevizli çöreğini, ev baklavasını, çekme helvasını, meşhur simit tiridini tadabilirsiniz.

Kastamonu?daki tarihi ve kültürel yerlerin yanı sıra, eğer vaktiniz var ise, çevresindeki Ilgaz Dağları, Küre Dağları, Çatalzeytin, Cide, Pınarbaşı ilçelerine uğrayabilirsiniz.

Sarımsak, el dokumaları, çekme helva, bal ve pekmez almadan dönmeyin.

Eylül ayında kişi başı konaklama: 75 TL

Uğurlu Konakları           0366 212  82 02 – 04

Toprakçılar Konakları   0366 – 212 18 12

www.kastamonukonaklari.com


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın