IBM, 18 Ağustos?ta, KOBİ?lere fark yaratan şirket olmanın yollarını ve çeşitli işbirliği fırsatlarını tanıttığı ?Akıllı Çözümler Sanal Etkinliği? düzenledi. Orta ve uzun vadede KOBİ?lerin başarılarını devamlı kılacak yöntemlerden bahsedilen etkinlikte, bilgi ve deneyimlerin doğru Bilgi Teknolojileri ile desteklemesinin önemine de değinildi.

18 Ağustos Perşembe günü düzenlediği ?KOBİ’ler için Akıllı Çözümler Sanal Etkinliği? ile IBM, teknolojik çözümler ile verimli işletme olmanın yollarını ve değişik işbirliği fırsatlarını tanıttı.

Türkiye bilişim pazarının önde gelen isimlerinin teknoloji ve KOBİ’ler ile ilgili görüşlerini paylaştığı sanal etkinlikte, orta ve uzun vadede KOBİ?lerin başarılarını devamlı kılacak yöntemler tartışıldı. Etkinlikte, bilgi ve deneyimlerin doğru Bilgi Teknolojileri (BT) ile desteklemesinin öneminden bahsedilerek bu teknolojilerinKOBİ’ler için sunduğu avantajlara değinildi. Sanal etkinlik kapsamında görüşlerini aktaran isimler arasında

IBM Çözüm Ortaklarından BBS Genel Müdürü Bekir Alp Sayın, Sürat Teknoloji Genel Müdürü İsmet Akyüz, İstanbul Pazarlama Genel Müdürü Korhan Arabacıoğlu ve Atacom Bilgisayar Genel Müdürü Tekin Aktan yer aldı.

?KOBİ?ler için Akıllı Çözümler Sanal Etkinliği? kapsamında konuşan IBM Çözüm Ortakları, KOBİ?lerin Türkiye?deki tüm işletmelerin yüzde 90?ından fazlasını meydana getirdiğini istihdama olan katkılarının yüzde 70?in üzerinde olduğuna dikkat çektiler. Çözüm Ortakları, hem üretim, hem ticaret, hem de hizmet alanında KOBİ?lerin sahip oldukları pay göz önünde bulundurulduğunda Türk ekonomisi için lokomotif olduğuna parmak bastılar.

Sanal etkinliğin ikinci kısmında ise IBM Türk Sistem Mimarı Sinan Ulubil, IBM’in 1 milyon dolar ödül kazanan sanal zekâ mucizesi Watson Bilgisayarı ve altında yatan Sistemi tanıttı. IBM POWER7 tabanlı sunucular üzerinde çalıştırılan IBM DeepQA mimarisini temel alan ve yoğun iş yükü için optimize edilmiş bir sistem olan Watson, bilgi teknolojilerinin daha önce mümkün olduğu düşünülmeyen şekillerde kullanılmasının önünü açtığı için değerli bir örnek teşkil ediyor.

18 Ağustos?taki sanal etkinlikte gündeme getirilen konular KOBİ?lerin son dönemdeki eğilimlerinin analiz edildiği 2011 yılı IBM KOBİ?ler araştırması (Inside the Midmarket: A 2011 Perspective) doğrultusunda belirlendi. Araştırma, giderek akıllı, donanımlı ve birbirine bağlı hale gelen dünya sisteminde operasyonel metotlarını, yatırımlarını ve müşterilerle iletişimlerini daha akıllı hale getirmek isteyen orta ölçekli işletmelerin ellerine geçen bilgileri ve teknolojileri kullanmak için yeni yollar aradıklarını ortaya koyuyor. Bu yeni yollar arasında ise ön plana çıkanlar iş analitiği ve bulut bilişim. Araştırmanın bir diğer dikkat çeken noktası da bu tip işletmelerin maliyet ve verimlilik hedeflerin ulaşmak için ilgi alanlarını inovasyon ve daha güçlü müşteri ilişkileri kurmaya yönlendirmeyi tercih etmeleri.

KOBİ?ler için düzenlenen sanal etkinliğin ikinci kısmı 24 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın