Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Faruk Kayar, Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarının artacağına yönelik beyanatlar veren sivil toplum örgütü yöneticilerini eleştirdi. Türkiye?de kırmızı et sektörünü temsil eden en büyük kuruluş olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı sıfatıyla, önümüzdeki dönemde et fiyatlarına zam yapılmasını beklemediğini vurgulayan Kayar, özetle şunları söyledi:

?Hafta başında bir basın açıklaması yaparak, Türkiye?de şu an itibariyle et fiyatlarının yükselmesini gerektiren herhangi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulamıştım. Buna rağmen sektörümüzde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, söylediğimin tam tersi yönünde beyanatlarda bulundular.

Ülkemizde piyasaya et arzı bakımından herhangi bir sıkıntı bulunmazken ve bakanlığımız halkımızın uygun fiyatlarla et tüketmesi için gereken her türlü tedbiri alırken, bazı kişilerin hala inatla zam beklentisi içerisinde olmaları gerçekten düşündürücüdür.

Üstelik bu açıklamalar piyasayı speküle edecek ve fiyatların seyrini istemediğimiz yönlere çekecek unsurlar ihtiva etmektedir. Ben sektörün üreticisinden sanayicisine, perakendecisinden tüketicisine, akademisyeninden kamu görevlilerine kadar tüm dinamiklerini bünyesinde toplayan Ulusal Kırmızı Et Konseyi?nin başındaki kişi olarak yakın zamanda zam olmayacağı yönündeki değerlendirmemi tekrar ediyorum.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın