Bilginin en değerli meta haline geldiği 7/24 yaşayan dijital dünyada kurumların doğru bilgiye hızla erişerek rekabet gücünü koruyabilmesi için bilginin doğru yönetilmesi gerekiyor. HP bu amaçla yedekleme, arşivleme, erişim ve yasal düzenlemelerle uyumluluk çözümlerini sunan yeni Bilgi Yönetimi portföyünü duyurdu.

HP?nin yeni portföyünün tam kapsamlı çözümleri bilgi yönetimine bütüncül (holistik) bir bakış açısı getirerek süreçleri basitleştiriyor. HP, bu sayede istenen bilgiye gereken departman üzerinden anında ulaşılmasını sağlıyor. Bu da yasalar gereği belirli kayıtlar tutması ve periyodik olarak ya da istek üzerine bunları ibraz etmesi gereken firmaların yasal düzenlemelere uymasını kolaylaştırıyor.

Coleman Parkes tarafından Mart 2011?de yapılan araştırmada şu bulgulara yer verildi:

>>  Bilgi yönetimi kurumlar için kritik öneme sahiptir.

>>  Kurumların yüzde 68?i içerik patlamasıyla artan veri yükünün BT sistemlerini daha da karmaşıklaştırarak depolamada sıkıntı yarattığını ve maliyetleri arttırdığını düşünüyor.

>>  ­Kurumların yüzde 59?u bilgi yönetimi süreç ve sistemlerinde maliyetleri düşürme baskısı altında olduklarını belirtiyor.

>>  Kurumların bilgi yönetimi için etkili, kapsamlı, entegre ve en iyi uygulamalara dayalı endüstri standardı bir yönetim politikası bulunmuyor.

>>  Kurumların yüzde 70?i bilgi yönetimine bütüncül yaklaşmıyor.

>>  Kurumların yüzde 73?ü veri koruma amacına yönelik olarak kurum çapında genel geçer ve formal bilgi yönetimi kuralları uygulamıyor.

HP Bilgi Yönetimi portföyü kurumların farklı departmanları, şubeleri, paydaşları ve diğer bağlı kuruluşlarında dağınık halde bulunan depolama silolarını tek noktadan yönetiyor. HP böylece kurumlarda riski azaltıyor, performansı arttırıyor ve maliyetleri düşürüyor.

HP kurumların farklı departmanlardaki veri silolarından gelen bilgileri tek noktadan organize ederek bilgi yaşam döngüsünün kaydetme, izleme, koruma, saklama, bulma ve uygulama gibi tüm aşamalarında bütüncül bir bilgi yönetimi sağlıyor.

Bilgi Yönetimini optimize eden ve iş zekasını yaptıkları tüm süreçlerine entegre eden 7/24 Yaşayan Kurumlar müşterilere, çalışanlara, çözüm ortaklarına ve vatandaşlara istedikleri ve ihtiyaç duydukları her bilgiyi her an, her türlü kanaldan sağlayabiliyor.

HP Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan, yeni HP Bilgi Yönetimi portföyüyle ilgili olarak şunları söyledi:

?Bilgi stratejik önemde bir meta olduğu için kurumların bilgi kaynaklarına entegre bir bakış açısından yaklaşması gerekiyor. Biz de HP olarak bilgi yönetimini kurumlar için en basit ve en az maliyetli hale getirmek amacıyla sektörel deneyim sahibi, bilgi yönetiminde uzman iş ortaklarımızla birlikte bütüncül bir bakışla gerekli tüm yazılım, donanım ve hizmetlerini bir bütün olarak sunuyoruz.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın