SAE Institute İstanbul tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek ?Bahsedilmeyen? video art yarışması, 02 – 04 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul?da gerçekleştiriliyor. Video art?ta, sanatçının yaratıcılığı ve deneyselliği teknoloji ile buluşup izleyiciye ulaşıyor. Bu yılki teması Topkapı Sarayı olan yarışmada, katılımcılar sarayın şimdiye kadar ?bahsedilmeyen? desenlerinde dolaşarak kendi eserlerini yaratacaklar. Filmlerin DVD formatında kabul edileceği yarışmaya, son katılım tarihi 22 Ağustos. Yarışma sonunda birinci olan kişiye yüzde 100 SAE İstanbul eğitim bursu verilirken, yarışmanın ikincisi de SAE İstanbul?dan yüzde 50 eğitim bursu kazanma fırsatını yakalayacak.

Hareketli simgeler ile sergilenen sanatsal işlerin bir alt türü olan video art, sanatın gelenekselliğini kırarak farklı form, renk ve kompozisyonları harmanlar. SAE Institute İstanbul tarafından düzenlenen ?Bahsedilmeyen? video art yarışması da farklı kompozisyonları seyirci ile buluşturmayı amaçlıyor. Bu perspektifle katılımcılar, Topkapı Sarayı dahilinde toplanmış binlerce farklı deseni; yaratıcılıklarını ve deneyselliklerini kullanarak oluşturacakları filmlerde izleyiciyle buluşturacaklar.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında ?Bal?, ?Süt? , ?Yumurta? filmlerinin senaristlerinden Orçun Kaplan ve çok başarılı video, animasyon, grafik tasarım, audiovisual çalışmalarıyla öne çıkan, yeni neslin en önemli sanatçılarından Candaş Şişman gibi sektörün önemli isimlerinin yanı sıra SAE kurucusu Hakan Kurşun ve dijital film ve animasyon bölüm başkanı Çağıl Bocut yer alacak.

Festivale katılacak olan adaylar DVD formatında hazırlanmış filmlerini, başvuru formları ile birlikte SAE İstanbul adresine gönderebilirler. Adaylar, ?Bahsedilmeyen? video art yarışmasının katılım kurallarına ilişkin detaylı bilgileri ve başvuru formunu yarışmanın internet sitesinden temin edebilirler.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın