IBM dünya genelinde değişik endüstrilerde çalışan 300 pazarlamacı ile şirketlerinin kilit teknoloji trendleri üzerine bir anket gerçekleştirdi. Geçen yıl yapılan ankete katılanların çoğunluğu pazarlama ihtiyaçlarına destek konusunun öncelikleri olduğunu belirtirken bu yıl ankete katılanların yarısından fazlası ölçüm, analiz ve öğrenme alanlarının önem kazanan teknoloji darboğazları olduğunu söyledi.
Pazarlamanın 2011?i Anketine katılan pazarlamacılar artan verileri daha iyi analiz etmek, derin kavrayışlar çıkararak eyleme dönüştürmeyi önemli bir fırsat kapısı olarak gördüklerini belirtirken her gün daha da popülerleşen sosyal medya ve mobil iletişim pazarlarlarının gerektiği kadar anlaşılmasına ve şirketleri için daha entegre teknoloji çözümlerine ihtiyaç duyduklarını da ifade ediyorlar. Şu anda mobil pazarlama metotlarını kullandıklarını söyleyen pazarlamacıların oranı yüzde 40 iken, tüketicilerin mobil aygıtları artarak kullanmaya devam edecekleri öngörüsünden dolayı pazarlamacıların yüzde 20?si de bu yıl içerisinde mobil pazarlama araçlarını kullanmaya başlayacaklarını söylüyorlar.
Ankete katılan pazarlamacıların yarısından fazlası sosyal medya kullanıcısı olduklarını fakat sosyal medyadan beklentilerinin ilk etaptaki kadar yüksek olmadığını belirtiyorlar. Bundan sonraki dönem için hedeflerini ise sosyal kanalları nasıl daha hedef odaklı ve değer yaratacak içerikleri çıkartmak için kullanılabilecekleri üzerine yoğunlaşmak olarak açıklıyorlar. IBM?in pazarlama anketine katılan pazarlamacıların yüzde 90?ı pazarlama tekniklerini teknolojiyle bütünleştirmeyi istediklerini, yüzde 50?si ise teknolojinin, verimlilik açısından kilit önem taşıdığını vurguluyorlar.
Pazarlama yöntemlerinin etkinliklerini ölçebilmenin, kendilerine neler anlatabileceğinin farkında olan pazarlamacılar, bunu ölçmek için çapraz kanallardan faydalanmanın, doğru bir yöntem olduğunu ise giderek daha iyi anladıklarını söylüyorlar.
Yıllardır artan verilerle başa çıkmak için geliştirilmiş çözümlere ve şirket satın almalarına yatırım yapan IBM?in bu alandaki son girişimine örnek olarak geçen hafta duyurduğu yeni analitik yazılımı olan Coremetrics Lifestyle gösterilebilir. Bu yazılım, çevrimiçi müşteri deneyimlerini geliştirecek yöntemler sunarak, pazarlama yatırımlarının daha akıllı gerçekleştirilmesini ve böylece de şirketlerin iş sonuçları iyileştirmelerine olanak tanıyacak. IBM Türk Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Canan Ersoy: ?Anketten de anlaşılacağı üzere, mobil ve sosyal medya gibi teknolojik gelişmelerle eş zamanlı olarak devasa boyutlara ulaşan veriler şirketler ve özellikle de pazarlamacılar için zorluklar kadar yeni fırsatlar da barındırıyor. Bugün, dünyada pek çok şirket bu verilerden derin içerikler çıkarmak ve avantaj kazanmak için IBM?in iş analitiği çözümlerinden faydalanıyor? diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın