İnternet tehditleri arasında Mayıs ayının en çok konuşulan konusu Sony Playstation Ağı?na sızılması konusu oldu. Sony burada bir parola sıfırlama saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Parola sıfırlama saldırıları genellikle saldırganın, kullanıcı hesabına giriş yapmaya çalışması ile başlar.
Bu bir e-posta hesabı, sosyal medya hesabı, blog hesabı ya da herhangi bir tür çevrimiçi hesap olabilir. Saldırgan ?Parolamı unuttum? bağlantısına tıklar ve güvenlik sorusu ile karşılaşır. Saldırganın Sony?den edinmiş olduğu bilgilerin içerisinde bu yanıtın da olduğunu düşünürsek, hesaplarınızı kontrol etmeye başlaması an meselesi olabilir.

En yüksek tehdit ise yine USB?den

Mayıs ayında en çok Playstation saldırısı konuşuldu ama ESET istatistiklerine göre Mayıs ayının tehdit birincisi yüzde 6.58 ile yine INF/Autorun. INF/Autorun, USB ya da Flash Disk gibi çıkarılabilir medyalar aracılığıyla yayılan zararlı yazılımları tanımlıyor. İkinci sırada yüzde 3.61 ile Win32/Conficker var. Üçüncü sırada ise yüzde 1.92 ile Win32/PSW.OnlineGames geliyor.
Win32/Conficker, Windows sistemlerdeki belirli açıkları kullanarak yayılan bir tür solucan. Win32/PSW.OnLineGames ise özellikler oyuncuları hedefleyen ve ?oltalama? amacıyla kullanılan bir truva atı türevi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın