Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Meclis?teki yemin töreni öncesi yaptığı açıklamada, yüksek katılım ve sorunsuz şekilde tamamlanarak demokrasi açısından başarıyla sonuçlanan bir seçimin ardından ülkenin böyle bir parlamento krizini hak etmediğini belirtti. Çenesiz şunları söyledi:

?Demokrasinin özü, seçmen iradesinin parlamentoya en doğru biçimde yansıtılması ve ülkenin bu iradeye dayanarak yönetilmesidir. Dolayısıyla bu krizin çözümü de Meclis içerisinde olmalıdır.?

?Ayrıca, karşı karşıya kaldığımız durum bir kez daha, halkımızın ve tüm kamuoyunun sosyal mutabakata vardığı yeni bir Anayasa ile birlikte, yeni seçim ve siyasi partiler yasalarının da elzem olduğu gerçeğini ortaya koymuştur? diyen Çenesiz, mevcut yasalarda ve Anayasa?da bulunan, seçmen görüşlerinin ve iradesinin parlamentoya yansımasını güçleştiren tüm ifadelerin değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Çenesiz açıklamalarına şöyle devam etti: ?Anayasamızın baştan kaleme alınması bir zorunluluktur. Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir uzlaşma anayasası hazırlanırken bugün yaşanan sorunlar da dikkate alınmalıdır. Tüm taraflar birbirlerine güven verecek taahhütleri ve uzlaşma yaklaşımlarını en üst seviyede ortaya koymalı; bu tür krizlerin beraberlik içinde aşılması, ülkemiz demokrasisinin gelişimi olarak görülmelidir.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın