Zonguldak?ta faaliyet gösteren Gezgin 67 Tur?un sahibi Engin Zaman tarafından hazırlanan aylık Seyahatname dergisinin ilk sayısı yayımlandı. Derginin Haziran sayısında Prof. Dr. Mustafa Sözen?in kaleme aldığı Zonguldak Kuşları konusuna geniş yer ayrıldı.

Seyahatname dergisinin editörü Engin Zaman, yedi yıllık rüyasını gerçekleştirdiğini vurguladıktan sonra, ?Birçok zorluğu aşıp ihtiyaçlara yanıt verecek dergi için yola çıktım. Dergi projesini anlattığım Prof. Dr. Sümer Atasoy ile Prof. Dr. Mustafa Sözen beni cesaretlendirip, katkı vermeselerdi dprojemi hayata geçiremezdim.?

Seyahatname?nin bölge dergisi olduğunu hatırlatan Zaman, bunun nedenini şöyle açıklıyor: ?Çünkü, Batı Karadeniz Bölgesi bir destinasyon. Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu ve Sinop turizm olarak birbirini tamamlayan illerdir. Bu yüzden yedi ile kapsayan bir dergi hazırladık. Bize göre, Batı Karadeniz bölgesi yeterince işlenmemiş. Biz de bölgeyi adım adım gezip, arşivsel özelliği olan bir dergiyi ortaya çıkaracağız.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın