PennState The Dickinson School of Law, Uluslararası Ticaret Hukuku ve Tahkim eğitimi konusunda İstanbul’u önemli bir bölgesel merkez haline getiriyor.

Penn State Hukuk Fakültesi?nden sekiz öğretim üyesi İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi’nde yoğun programlı LL.M. Hukuk Master (Yüksek Lisans) eğitimi verecek. 2 ? 29 Temmuz 2011 tarihleri arasında her gün 6 saat toplam 120 saatin üzerinde yoğun programa katılacak uygulamacılar derslerin tamamını İngilizce alacak.

Master (Yüksek Lisans) LL.M. eğitimini ABD?de yapmak isteyip de ABD?ye gidemeyenler için önemli bir olanak

Günümüzde uluslararası ticari ihtilafların çoğunlukla uluslararası tahkim yani hakemlik usulü ile çözümleniyor. Türk firmaları genellikle Uluslararası Tahkim prosedüründe büyük yabancı hukuk bürolarını görevlendirmekte ve bunun nedeni olarak da ?bir kaç yabancı dili çok iyi konuşan o ülke hukuk sistemlerine büyük ölçüde aşina olan, uluslararası tahkim ve uluslararası ticaret hukuku konularında yetişmiş hukukçu sayısının ülkemizde çok fazla olmadığı? görülüyor. Özellikle Bakanlıkların, kamu kurumlarının, başta enerji olmak üzere değişik sektörlerde dev şirketlerimizin taraf oldukları tahkim davalarında çok yüksek meblağlarda tazminatlar ödemeye mahkum edildiği zaman zaman basına da yansıyor. Bu itibarla uluslararası firmalarla çalışan hukukçularımızın uluslararası sözleşmeler, tahkim vb. konularda ihtisaslaşmaları gereksinimi ortaya çıkıyor.

Son yıllarda ABD?de LL.M. Hukuk masteri yaparak bu konuda uzmanlaşmaya çalışan gençlerimizin sayısı artıyor. Ancak bunun için bir yıl yurt dışında kalmak ve yüksek okul ücreti ile diğer harcamaları üstlenmek gerekiyor. Fiilen avukat olarak çalışmaya başlayan hukukçularımız bir süre sonra master yapmak istese de bu amaçla gerekli süreyi ayıramamakta çalıştığı müvekkillerine karşı sorumlulukları nedeniyle yazıhanelerinden kopamıyorlar. Bütün bunları dikkate alarak PennState Dickinson Hukuk Fakültesi İstanbul’da bir aylık yoğun bir eğitim programı düzenledi.

Temmuz ayında her gün 6 saat toplam 120 saatin üzerinde yoğun program

Temmuz ayında her gün 6 saat toplam 120 saatin üzerinde yoğun programa katılacak uygulamacılar ABD hukuku, Sözleşmeler Hukuku, Uluslararası Yargı ve Tahkim, Ticaret Hukuku, Çokuluslu Şirketler, Rekabet hukuku, Fikri mülkiyet gibi değişik konularda en son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Programın ilk iki haftayı kapsayan birinci bölümünde alınacak dersler ve öğretim üyeleri şöyle: Çokuluslu faaliyetlere uygulanacak ABD düzenlemeleri (U.S. Regulation of Multinational Activity): Prof. Adam Muchmore; Uluslararası Yargı ve Tahkim (International Litigation and Arbitration): Dekan Prof. Philip McConnaughay; ABD Fikri Mülkiyet Hukukunun İlkeleri (Principles of U.S. Intellectual Property): Prof. William Fox, Hukuk İngilizcesi (Legal English): Prof. Karen Bysiewicz, Sözleşmeler Hukuku İlkeleri (Principles of Contract Law): William Fox.

İkinci bölümde ise Ticari İşletmeler, İflas ve Ticaret Hukuku (Business Entities, Bankruptcy and Commercial Law): Marie Reilly, Rekabet Hukuku (Competition Law): Prof. John Lopatka, Eşya Hukuku İlkeleri (Principles of Property Law): Jamison Colburn, İş Hukuku ve Avukatlık (Employment Law and Advocacy): Michael Foreman yer alıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın