Geçtiğimiz aylarda altyapı çalışmaları tamamlanan, YGS ve LYS sınavlarına hazırlık sitesi hazırlan.com, www.hazirlan.com adresi üzerinden yayın yapmaya başladı. Sitede Türkçe-edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe-sosyoloji-psikoloji-mantık, matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji derslerine ait 960 konu başlığı yer alıyor. Yayına başlar başlamaz 500 kişinin üye olduğu hazırlan.com?da, konu anlatımlarının yanı sıra 12.000 sorudan oluşan bir soru bankası, 120 yaprak test ve 60 deneme sınavı bulunuyor. Her konunun başında ise son 10 yılın soru analizleri veriliyor. Bu sayede hangi konulardan daha çok soru geleceğini, hangi başlıklara ağırlık verileceğini öğrenci çalışmaya başlamadan öğrenmiş oluyor. Soru bankası ve yaprak testlerle bilgilerini pekiştiren öğrenciler, site aracılığıyla hem zorlandıkları konuları belirleyebiliyor hem de süre performanslarını ölçebiliyor. Konuların ve soruların özel bir görüntüleme tekniğiyle anlatıldığı sitede tüm içerikler çok net görüntülenebiliyor ve öğrenci yorulmadan okuma yapabiliyor.

Sitenin sunduğu bir başka olanak da gerçek zamanlı deneme sınavları. Soru kitapçığı ve cevap anahtarı gerçek sınavla tamamen aynı olan sınavlarda YGS ve LYS?deki soru sayılarına ve sürelerine uyuluyor. Deneme sınavına katılan üyelerin cevap anahtarını sınav süresi içinde doldurması gerekiyor. Aksi halde sınav otomatik olarak bitiriliyor. Sınav biter bitmez bütün öğrencilere Türkiye sıralamasında kaçıncı oldukları ve puanları bildiriliyor.

Hedef 10 bin öğrenci

Hazırlan.com pek çok özelliğiyle diğer eğitim sitelerinden ayrışıyor. Bir tıkla konulara, sorulara, sınavlara ulaşılabilen site, aynı zamanda neyi, ne zaman ve nasıl çalışmaları gerektiği konusunda da öğrencilere ?koçluk? yapıyor. Sisteme üye olanlara öncelikle bir çalışma takvimi veriliyor. Bu takvim öğrenci sisteme girdiği anda başlıyor ve LYS sınavlarından 2 hafta önce bitiyor. Hangi tarihte, ne çalışılacağı belli olan öğrenciler, bunu siteden adım adım takip edebiliyor. Zaman geçtikte takvim de ilerliyor?

Sitenin sunduğu imkanlar bunlarla sınırlı kalmıyor. Sınava hazırlamanın ve koçluk yapmanın yanı sıra, rehberlik hizmeti de veriliyor. Sınav sistemi ile ilgili bilgilerin verildiği rehberlik bölümünde, planlı ve verimli çalışma, sınav kaygısını giderme, kişisel gelişim gibi gençlerin öğrenme ihtiyacı duyacakları pek çok konu hakkında eğitim veriliyor. Kısa sürede 500 üyeye ulaşan sitenin yılsonunda bu rakamı 10.000?e yükseltmesi bekleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın