Türkiye?de bir ilk olan ve teknoloji sektörünün seçkin firmalarının resmi satış kanalı olarak kullandığı bayilikburada.com, binlerce bayi adayının platform üzerinde yaptığı aramalardan ve başvurulardan oluşturduğu bayilikburada.com Teknoloji Bayilik Endeksi’nin (TBE) Mayıs sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’deki üretici ve toptancıların ihtiyaç duyduğu satış kanallarını oluşturan ve girişimcilere yeni iş olanakları sunan, perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalara da ürün çeşitliliklerini arttırma imkânı sağlayan bir ticaret platformu olan bayilikburada.com, uzmanlaştığı teknoloji sektöründeki binlerce bayi adayının platform üzerinde yaptığı aramalardan ve başvurulardan oluşturduğu bayilikburada.com Teknoloji Bayilik Endeksi’nin (TBE) Mayıs ayı sonuçlarını açıkladı.

Türkiye?de bir ilk olan Teknoloji Bayilik Endeksi (TBE), bayilikburada.com üzerinde yapılan aramalar ve başvuruları temel alan bir endeks. Her ay verilerin düzenlenerek açıklanacağı endeksin ilk sonuçları, Mayıs 2011?e ait. Genel olmayan başvurular temel alındığında toplam 7.624 veri tek tek incelendi. Bu sayı Nisan 2011 ile karşılaştırıldığında bayilikburada.com platformunda yapılan aramalar yüzde 86,13 artmış durumda.

Bu veriler donanım ağırlıklı bilgisayar, tüketici elektroniği, iletişim ve aksesuarları, yazılım, perakende/franchising, beyaz eşya, küçük elektrikli ev aletleri, teknik servis ve hizmet, kırtasiye, elektronik güvenlik, aydınlatma, elektrik, dijital baskı ofis sistemleri, mobilya, teknolojik abonelikler/hizmetler, dijital baskı sanayi sistemleri, güç elektroniği, ısıtma ve soğutma, kişisel bakım ürünleri, oto ses ve görüntü sistemleri, perakende elektronik sistemleri kategorilerinde ayrıştırılan veriler, yüzdesel ve birbirine oranları esas olarak yeniden oluşturuldu.

Mayıs ayına ait 7.624 başvuru ve arama verisinin sonuçlarına göre Türkiye?de teknoloji sektöründeki girişimcilerin 26,11?i donanım ve bilgisayar bayisi olmak istiyor! Girişimcilerin yüzde 7,91?i tüketici elektroniği, yüzde 6,74?ü yazılım, yüzde 5,10?u elektronik-güvenlik bayisi olmak istiyor.

Mayıs ayı verileri, Nisan ayı verileri ile karşılaştırıldığında, Elektronik-Güvenlik, Dijital Baskı Sanayi Sistemleri, Yazılım sektöründe artış sürerken, aramalardaki çeşitliliğin dağılımı artmış durumda. Bunun etkisi ile Bilgisayar ve Donanım sektöründeki ortaya çıkan sonuç yüzde 32,23?ten, yüzde 26,11?e düşmüş durumda.

Bayilikburada.com TBE?nin teknoloji sektöründe donanım ve bilgisayar alt sektörünün 100 olarak baz alındığı verileri şu şekilde sıralandı:


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın