12 Haziran 2011 Milletvekili Genel seçim sonuçlarını değerlendiren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Ekonomik istikrar hazır giyim ihracatını 16-17 milyar dolarla rekora taşıyacak” dedi. Tanrıverdi’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye tek parti iktidarı istediğini bu seçimlerle göstermiş oldu. 2023 hedeflerine bir basamak daha yaklaştığımıza inanıyoruz. Tek parti iktidarının sorunların daha rahat çözülmesini sağlayacağına inanıyor ve son yapılan düzenlemelerin ticaret hayatına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun için yeni hükümetin siyasi istikrarın yanı sıra ekonomik istikrarı da sağlayacak önlemler alması gerekiyor.

Biliyoruz ki yeni hükümet için Anayasa önemli bir gündem maddesi olacak. Ancak ekonominin en büyük beklentisi cari açığın bir sorun olmaktan çıkarılmasıdır.İhracatın ve sanayinin büyümesi ve bu büyümenin sürekliliğinin sağlanması için gerekli tedbirler alınmalı. İstihdam deposu olan sektörümüze istihdam vergileri açısından pozitif ayrımcılık yapılarak üretimin Anadolu?ya taşınması teşvik edilmeli.

Ayrıca son dönemlerde artan sanayi ve ihracatçı kredilerindeki maliyet artısı gözden kaçırılmamalı.

Biz Türkiye?den 2010 yılında farklı coğrafyalarda toplam 211 ülkeye 14,6 milyar dolar değerinde hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yaptık. 2011?de ise istikrarın devamıyla birlikte ihracatı rekor seviyeye taşıyarak 16-17 milyar dolar aralığına çıkmayı hedefliyoruz.

Yıl içinde çok sayıda koleksiyon hazırlayarak dağıtım kanallarımızı geliştirip aktif pazarlama yaparak, uluslararası rekabet gücümüzü korumaya gayret ediyoruz. Ayrıca, ülkemizin uluslararası ticarette bugüne kadar edindiği deneyimler ve coğrafi konumumuzun avantajıyla ?organizatör ülke? rolüyle ticari katma değer yaratmaya devam edeceğiz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın