Türk Ekonomi Bankası (TEB), yatırımcıların kolaylıkla yatırım yapamayacakları, profesyonel destek isteyen ürünlere yatırım yapma fırsatı sunmaya anapara korumalı fonlar aracılığıyla devam ediyor. TEB Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu?na bağlı B Tipi %100 Anapara Koruma Amaçlı yirmi üçüncü alt fon; 4 tane emtianın fiyat artışından yatırımcısına getiri sağlamayı hedefliyor.

Sepette soya fasulyesi de var

Bakır, paladyum, altın ve soya fasulyesinden oluşan emtia sepetindeki tüm ürünlerin fiyatının, fonun başlangıç tarihindeki fiyatlarına göre artış sağlaması durumunda yatırımcı potansiyel getiri elde ediyor. Yaklaşık 15 haftalık dönemlerde yapılacak fiyat gözlemlerine göre bu 4 ürünün fiyatlarının başlangıca göre değerlenmesi durumunda, yatırımcıya daha önce açıklanan potansiyel brüt kupon ödemesi yapılıyor. 4 emtiadan bir tanesi bile vade sonuna kadar değerlenmediği ve başlangıç fiyatına göre düşüş yaşadığı takdirde ise, yatırımcının anaparası korunmuş oluyor. Bu ürün ile yatırımcılar vade içinde getiri elde edemediği dönemler olsa bile, vade sonuna kadar getiri elde etme potansiyelini koruyabiliyor.

İkinci fon olan TEB Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu?na bağlı B Tipi %100 anapara Koruma amaçlı yirmi dördüncü alt fon ise; Çin, Rusya ve Güney Kore borsa endekslerinin, fonun başlangıcına göre olan değer değişimlerinin ortalaması ile Avrupa?nın 50 büyük şirketini temsil eden Euro Stoxx50 Endeksi?nin aynı dönem içindeki fiyat değişim oranı arasında oluşacak pozitif fark ile potansiyel getiri sağlıyor. Yatırımcılar, fonun getiriye katılım oranı kadar, oluşacak pozitif farktan potansiyel brüt getiri elde edebiliyor.

Her iki fonda da minimum yatırım miktarı 5,000TL ve vade sonuna kadar kalan yatırımcıların anaparaları koruma altında kalıyor. TEB, yatırımcıların kendilerinin kolaylıkla yatırım yapamayacakları, profesyonel destek isteyen ürünlere yatırım yapma fırsatı sunmaya anapara korumalı fonlar aracılığıyla devam ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın