Yeni markası Trend Micro ile tüm Türk Cumhuriyetlerinde distribütör olan Helyum Bilişim; Türkiye bölge ofislerinden sonra, şimdi Bakü?de bir bölge ofisi açmaya hazırlanıyor.  Bölgede fizibilite çalışmaları yapmaya ve dağıtım kanallarını oluşturmaya başlayan Helyum Bilişim, ilk dağıtıcısını da belirledi: Kür Bilgisayar.

9 milyon nüfusa sahip olan ve gelir kaynaklarının çoğunu petrolden elde eden Azerbaycan?ın tercih sebebi olmasının pek çok nedeni var. Özellikle eğitime ağırlık veren Azerbaycan?da, 60?ın üzerinde üniversite bulunuyor ve eğitimde teknoloji kullanımına fazlasıyla önem veriliyor. Teknolojik olarak halkın bilinçlenmesi ve eğitimde tamamen teknolojik ürünlerin kullanılması konusunu devletin öncelikli işleri arasında sayan bölgede, ülke genelinde fiber optik kablolar döşenmeye başlandı. Yaklaşık olarak 1.2 milyon kişinin bilgisayar ve internet kullandığı düşünülüyor. Bölgede bir adet bilgisayar fabrikası mevcut ve sipariş üzerine üretim yapıyor, fabrikadaki ürünlerin çoğunu ise devlet alıyor.

Bölgede antivirus kullanıcıları bilgisayar kullanıcılarının yüzde 30?u kadar, bu oranı yükseltmek ve güvenlik çözümleriyle ilgili bilinçlenmenin arttırılması amacıyla İlk etapta Trend Micro güvenlik ürünleri üzerine yoğunlaşacak olan Helyum Bilişim?in bölgede gerçekleştireceği projelerin çoğu devlet tarafından yapılması kararlaştırılmış olan projelerden oluşuyor. Firma, güvenlik çözüm projeleri dışında, üniversitelerde ?her öğrenciye bir PC? kampanyasına dahil olacak ve üniversitenin network projesi, sistem kurulumu, yapının güvenli hale getirilmesi için gerekli ürünlerin tespiti ve konumlandırılması için de çalışmalar yapacak. Bütün bu çalışmalar ile ilgili Azerbaycan İletişim ve Enformasyon, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlıkları, üniversite rektörleri ve önde gelen şirket yöneticileri ile görüşmelerini tamamlayan Helyum Bilişim, önümüzdeki günlerde daha çok adından bahsettireceğe benziyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın