Çin ve Tayland sermaye piyasası kurumlarının üst düzey yetkililerinden oluşan heyetler 6 ve 7 Haziran 2011 tarihlerinde Sermaye Piyasası Kurulu?nu ziyaret etti.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleyici Komisyonu (CSRC) ve Şangay Borsası temsilcilerinden oluşan 7 kişilik Çin heyetinin ilk durağı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) İstanbul Ofisi oldu. Ziyaret sırasında SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, Kurul üyeleri Emin Özer, Bülent Gökrem ve diğer SPK temsilcileri tarafından, SPK ve Türk sermaye piyasası hakkında heyete bilgi verildi, kayda alma sürecine dair mevzuat, birleşme ve devralmalar ile karşılıklı işbirliğine yönelik çalışmalar tartışıldı.

Heyet, takiben Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası temsilcileriyle görüşmelerde bulundu. TSPAKB Başkanı Atilla Köksal ve İMKB üst düzey temsilcilerinin yer aldığı görüşmelerde, Türk sermaye piyasası ile ilgili bilgiler verildi. Toplantılarda ayrıca, İMKB?nin pazarları, istatistiksel verileri, kotasyon koşulları ve Gelişen İşletmeler Piyasası konuları tartışıldı.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, Tayland Borsası ve özel sektör yetkililerinin de aralarında bulunduğu 28 kişilik Tayland heyeti ise, ziyaret programları kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği ve bazı özel sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretin ana gündemini, Türkiye?deki sermaye piyasası düzenleme ve denetim sistemi, piyasanın liberalizasyonu, türev araçlar piyasasının gelişimi, yabancı yatırımlar ve bankaların sermaye piyasası işlemleri konuları oluşturdu.

Heyetlerin ziyareti, ülkeler arasındaki işbirliği çalışmalarının faydalı birer örneği olması ve Türkiye sermaye piyasasının ve yatırım olanaklarının yabancı düzenleyici kuruluşlar, fonlar ve yatırım şirketlerine tanıtım imkânı sağlaması açısından önem taşıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın