Küçükçekmece Genç İş Adamları ve Yöneticileri Derneği 41 kurucu üyesi ile faaliyete başladı.

Genç girişimcileri bir araya toplamak amacıyla kurulan KİYDER yakın zamanda gerçekleştirmeyi hedeflediği Platform için alt yapısını oluşturdu.

Faaliyetlerine İstanbul Küçükçekmece ilçe sınırları içerisinde başlayan KİYDER, kısa sürede oluşturmayı planladığı Platform ile genç girişimcileri tek çatı altında toplamayı hedefliyor.

KİYDER?in hedefi işsizlik

Küçükçekmece Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği (KİYDER) Başkanı Onur Karaca, dernek açılışında yaptığı konuşmasında ?İşsizlik, derneğimizin bir numaralı gündem maddesi olacaktır? dedi.

Açılış sonrası davetlilere bir konuşma yapan KİYDER Başkanı Onur Karaca, klasik dernekçilik anlayışından farklı olarak faaliyetlerini gerçekleştireceklerini belirterek ?Yakın bir tarihte yaşadığımız ekonomik krizin daha da palazlandırdığı işsizlik ve istihdam sorununa ilçemizde çözüm bulmayı hedefliyoruz. İşsizlik, derneğimizin bir numaralı gündem maddesi olacaktır. Çalışmak isteyip de iş bulamayan, evine ekmek götüremeyen yoksul vatandaşlarımızın Küçükçekmece?de bulunmasına razı gelmiyoruz. Bizler yoksulluğu ve işsizliği önleyici çalışmalar yaparak projeler üreteceğiz. Projelerimizi her platformda dile getirecek, ilgili makamlara sunacak ve çözüm için takipçisi olacağız? dedi. ??KİYDER üyelerinin kendi alanlarında başarılı genç girişimciler olduğunu altını çizen Karaca, ?Ticari faaliyet gösterdiğimiz alanda karşılaştığımız sorunları bizzat yaşayarak öğrendik. Bu sorunlara yönelik üreteceğimiz alternatif çözümleri ve projelerimizi dernek olarak analiz ederek ilgili kurumlara sunacağız. Böylelikle sorunlar hakkında en gerçekçi ve faydalı neticeye ulaşacağız? dedi.

?Yaşadığımız kenti önemsiyoruz!?

Sosyal sorumluluk projelerine destek vermenin yanı sıra kendi projelerini üretmeyi de hedeflediklerini vurgulayan Karaca ?Yaşadığımız ilçenin sosyal dokusundan kaynaklanan sorunların çözümü için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca her dernek üyesi arkadaşımız bir engelli adayı olduğunun bilincindedir. Bu düşünceden hareketle engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için tüm çalışmaları destekleyeceğiz. Sadece insana değil, çevreye de olan duyarlılığımızı göstermek için doğa ve çevre koşullarının iyileştirilmesi, korunmasıyla ilgili olarak ilgili kurum ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapmak ve mevcut projelere destek olmak arzusundayız? dedi.

Açılışa katılanlar

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, AKP İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karaca, AKP Küçükçekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Oruç Oymak ve Enis Koçak, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Yahya Sarı, MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Sait Yusuf, Küçükçekmce Rotary Kulübü üyelerinden Yüksel Pekuysal, Serkan Macarcıkoğlu, KSİAD yönetim kurulu üyesi Ergin Peksoy, HEPAR Küçükçekmece İlçe Başkanı Emrah Ateş, HEPAR İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayları Ayşe Uçar, Belgin Bahar, Figen Bilgen, THK Küçükçekmece Şube Başkanı Hüseyin Kıran, Küçükçekmece Askerlik Şubesi eski Başkanı Emekli Albay Ali Güngör Öngören, Küçükçekmece Kızılay Başkanı Muhittin Taşkın.

hurriyet.com.tr


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın