Dünya çapında “şarabın bilirkişileri” olarak tanınan şarap tadım ustalarının (masters of wine) Türk şaraplarını kör tadımla değerlendirdikleri İstanbul’daki ikinci buluşma sona erdi. Bir Işıklar Holding girişimi olan Chateau Kalecik’in Kalecik Karası 2010 isimli ürünü, “piyasaya arz edilmemiş kırmızı şaraplar” kategorisinde 82 puan alarak Türkiye 2.’si oldu.

Veritas Şarap Eğitim ve Organizasyon şirketi tarafından 5 – 8 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Masters of Wine Weekend İstanbul etkinliğine dünyaca ünlü şarap degüstatörleri (master of wine) katıldı. Türk şaraplarından övgüyle söz eden degüstatörler, kör tadımla yaptıkları değerlendirmede Chateau Kalecik’in Kalecik Karası 2010 isimli ürününe 82 puan verdiler.

Işıklar Holding ile Fransa, Bordo’lu şarap üreticisi Mösyö Louis Negre’nin ortaklığındaki Chateau Kalecik; Ankara’da, kısıtlı sayıda ve ülkemizde yaygın olmayan Şato tarzında üretim yapıyor.

Büyük beğeni toplayan Chateau Kalecik şarapları, bu tadım yarışmasına yalnızca “piyasaya arz edilmemiş kırmızı şaraplar” kategorisinde katılmıştı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın