Turkcell, Agile (Çevik) dönüşüm sürecini ACM ve Turkcell Teknoloji ile birlikte yönetiyor. Turkcell Teknoloji ve ACM?nin Scrum kullanarak hayata geçirdikleri pilot proje çok kısa bir zamanda fayda yarattı.

Dünya klasmanında yazılım geliştirmeyi en önemli odağı haline getiren Turkcell Teknoloji, ACM ile birlikte Turkcell?in Agile (Çevik) dönüşüm sürecini yönetmede yeni pratikleri hayata geçiriyor. Başlatılan pilot uygulama kapsamında, Turkcell proje ekiplerine, ACM tarafından eğitim ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Pilot uygulama, Turkcell?in kendi bünyesinde geliştirmekte olduğu ?Bireysel Satış Dashboard? projesiyle gerçekleştiriliyor. Hazırlanan dashboard uygulamalarında bölge müdürlerinden satış yöneticisine kadar her kademenin bölge ve bayilerinin gidişatını takip etmesi sağlanıyor. Farklı grafik gösterimleri ile üst yöneticilerin satış performansını farklı kırılımlarda takip etmesi ve gerekli aksiyonları hızla alması sağlanıyor. Proje ekibinin ?Uluslararası Agile ve Scrum? eğitimini almasıyla başlayan süreç, ekibin Scrum kullanarak yazılım geliştirmesiyle devam ediyor.

ACM ve Turkcell Teknoloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Turkcell, Scrum yönteminin getirilerini, ilk altı ayın sonunda elde etmeye başladı.

Proje ekibinin bir arada ve odaklı çalışması, birbirleri ile yüz yüze iletişim ve sıkı işbirlikteliği kurması, günlük hedef – gerçekleşen kontrolleri ile ilerlemesinin getirdiği avantajlar, projenin ilk aşamalarında görüldü.

Turkcell Teknoloji Bilgi Yönetimi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Uğur Serkan Taşkın, konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: ?Turkcell Teknoloji olarak en öncelikli odak alanımız dünya klasmanında yazılım geliştirme. Bu odağımız doğrultusunda, yazılım mühendisliğinde dünyadaki en iyi uygulamaları yakından takip ediyoruz. Benzer şekilde etkinliğimizi ve verimliliğimizi en iyi noktaya taşıyabilecek yenilikçi metotları pilot projeler şeklinde devreye alıyoruz ve işimize adapte ediyoruz. Çevik yazılım geliştirme de bu şekilde takip ettiğimiz ve şu anda pilotunu yürüttüğümüz bir çalışma. Süreçte ACM firmasından destek aldık. ACM firmasının deneyimli uzmanları sayesinde çevik metotları etkin bir şekilde uygulamayı öğrenmenin yanı sıra hem zaman kazandık hem de yeni bir metodu uygulamaktaki riskimizi yönetilebilir bir düzeye getirdik. İlk sonuçlarımız çok olumlu ve pilot projelerimize yenilerini ekleyerek kapsamımızı genişletiyoruz.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın