Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi?nin, dünyanın önde gelen yönetim bilimleri okullarından MIT Sloan School of Management ile yaptığı stratejik işbirliği kapsamındaki seminer dizisinin ilki 2 Mayıs 2011, Pazartesi günü, Sakıp Sabancı Müzesi the Seed?de gerçekleşecek.

İlk seminerin konuşmacısı dünyanın önde gelen ekonomistlerinden, MIT Sloan School of Management Öğretim Üyesi Prof. Robert S. Pindyck olacak. Prof. Pindyck seminerde, ?Belirsizlik Ortamında İş Stratejileri? (Business Strategies In a World of Uncertainties) başlıklı bir konuşma yapacak. Prof. Pindyck konuşmasında, firmaların yüzyüze kaldığı belirsizlikler ve yatırımlar ile diğer stratejik kararlardaki çıkarımları üzerinde duracak.

Prof. Robert Pindyck konuşmasında şu dört sorunun yanıtını arayacak:

1) Küresel, yerel ve endüstri özelindeki belirsizlikleri yaratan unsurlar nelerdir, bu belirsizlik durumu geçici mi yoksa uzun vadeli midir ve nasıl değerlendirilmelidir?

2) Firmalar, ekonomik verilerden, kendi eylemlerinden ve diğer firmaların deneyimlerinden ne tür veriler elde edebilirler?

3) Diğer firmaların eylemlerine istinaden yatırım kararı almak ne zaman mantıklıdır ve bu durum nasıl sabun köpüğünün nihayetinde patlamasının başını nasıl çeker?

4) Firmaların ve toplumların karşılaştıkları küresel katastrofik riskler nelerdir ve bu risklerin ekonomik ve politik çıkarımları nelerdir?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın