Türkiye’nin en büyük karayolu yolcu taşımacılığı firması Metro Turizm, bu dömene kadar bir kerede yapılan en büyük araç alımıyla filosunu güçlendirdi. Otobüs filosuna 100 adet Setra 416 GT-HD2 model araç ekleyen Metro Turizm, 29 şirketlik Metro Holding’in gözde kuruluşu olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız ve Setra Satış Müdürü Metin Nur, firmanın geleceğine ilişkin projelerine ilişkin bilgi verdi. 28 Milyon Euro’luk yeni yatırımla Türkiye’nin en büyük toplu alınını gerçekleştiren Metro Turizm, halen 76 ile günde 2 binden fazla sefer yapıyor.

Yolcu hedefi 20 milyon

Bin 300 otobüsten oluşan filosununa, kendi için özel üretilen yeni araçları ekleyen Metro Turizm yıllık yolcu hedefi olarak da 18 milyonu koydu. Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, halen 15 milyona yakın yolcu taşıdıklarını belirterek, “5 yıl önce toplantılarda bu sektörün sonu ne olacak diye söylerlerdi. Hayayolları sektörümüzü bitircek, denirdi. Oysa bu sektör bitmez. Taşımacılıkta yüzde 95 pay var. Bütün zorluklara rağmen yılmadık, hep işimize odaklandık ve her yıl 1 milyon yolcuyla büyüdük. 211’de biz Metro Turizm olarak yolcu sayısında 18 milyon 500 bin ile kapatacağımıza inanıyorum” dedi. Asıl hedeflerinin 20 yılda 20 milyon yolcu olduğunu hatırlatan Ayyıldız, taşımacılık sektörünün sorunlarına da değindi. “Yakıt anlamında bugün mazot 4 liraya vurdu” diyen Şenul Ayyıldız, yeni araçların ekonomiye yan katma değerlerle 80 milyon TL katkı sağlayacağını ifade etti.

Kısa yol hatları açıldı

Ayyıldız, sektörde karlılığı yakalamak için Metro Turizm olarak, araç yenilemenin dışında personel eğitimi, çağrı merkezleri gibi faaliyetlerin yanında yeni uygulamalar başlattıklarını söyledi. Ayyıldız şöyle dedi:

“Havayollarıyla ilgili sorun Metro Turizm’in sorunu değil. Bizim en yakın rakibimiz ancak 7 milyon yolcu taşıyor. Biz hizmetin önemli olduğuna inandık, bunun için Suit, Class gibi ürün çeşitlemelerine gittik, kısa yol hatları açtık. Konfor, hizmet kalitesindeki artış ile yolcu sayısının 2011’de 18 milyon 500 bin ile kapacağımıza inanıyorum. Otobüs ile siyahat ederken hayattan kopamazsınız, televizyon seyreder, telefonla konuşur internette gezersiniz. Biz yolcuların ihtiyaçlarını düşündük.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın