Dünyanın en değerli markalarından Coca-Cola, 8 Mayıs 2011?de 125. yaşını kutluyor. 1886?da satışa sunulan Coca-Cola, o yıllarda günde ortalama 5 bardaklık satış rakamına sahipken, günümüzde her gün 200?ün üzerinde ülkede 1 milyar 7 milyon bardak tüketiliyor.

Coca-Cola kelimesi ?Okay- Tamam?dan sonra en fazla anlaşılan ikinci kelime

Yapılan araştırmalar, Coca-Cola kelimesinin, tüm dünyada ?okay ? tamam? kelimesinden sonra en fazla anlaşılan ikinci kelime olduğunu gösteriyor. Coca-Cola?nın orijinal şişesi ise dünyada yumurtadan sonra en fazla bilinen şekil.

Bunları biliyor muydunuz?

>> 8 Mayıs 2011?de 125. yaşını kutlayacak olan Coca-Cola, bugüne kadar ürettiği tüm ürünleri 8 ons?luk (yaklaşık 0.24 litre) cam şişelerde sunsaydı, bu şişeler üst üste konulduğunda 2 bin 51 kere aya gidilip geri dönülebilirdi ve dünyadaki her kişiye 1.104 adet şişe düşerdi.

>> Dünyanın farklı bölgelerinde, çok kalın merceklerin kullanıldığı gözlükler Coca-Cola şişesinden esinlenilerek şişe dibi gözlükler olarak anılır.

>> 1974 yılında küçük bir grup olarak kurulan Coca-Cola Koleksiyoncular Kulübü, bugün 28 ülkeden yaklaşık 5 bin üyesi ile küçük bir devletin nüfusuna sahip.

>> Sanatında günlük hayattan yola çıkan Andy Warhol, modern resimlerinde Coca-Cola orijinal şişeye yer vermiştir. Warhol’un “Yeşil Coca-Cola Şişeleri” dizisi şu anda New York?taki The Whitney Museum of American Art Müzesi’nde sergilenen bir koleksiyonun parçasıdır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın