Zorlu seçim süreci
Türkiye?nin dört bir yanından gelen başvuruların, deneyimli ve alanında uzman bir danışmanlar kurulu tarafından değerlendirilmesiyle seçilen 14 katılımcı, hem kişisel özellikleri, hem de konulara yaklaşımlarındaki farklı bakış açılarıyla, Türkiye?nin çokkatmanlı yapısını en iyi şekilde temsil etmek üzere seçildiler.
Üniversitede okuyorlar
10 ilden gelen katılımcılar, Marmara, Pamukkale, Ankara, Gaziantep, Fırat Üniversitesi gibi üniversitelerde tıp, iktisat, işletme, hukuk ve uluslararası ilişkiler bölümlerinde okuyorlar. Birçoğu, yıllardır çeşitli nedenlerle bu sorunlarla ilgilendiğini söylerken, ?Bu projenin sesimi duyurmak için bir adım olduğunu düşünüyorum? diyen Gizem Besnili, diğer katılımcılar gibi kendisinin de zirveden birçok şey kazanmayı umduğunu belirtiyor.
Eğitim ortak sorun
Katılımcıların hepsi çok farklı temellerden geliyor; ancak çoğu, kadınların en büyük eksiği olarak eğitimi gösteriyor. Yeterli ve etkin bir eğitim sağlandığı takdirde ise sorunların büyük oranda azalacağına inanıyorlar. Ardahan Üniversitesi?nde eğitim görmekte olan Seda Nur Demirtaş, ?Eğitim görmemiş kadınlarımızın kendilerini savunabilmeleri ve bilinçli birer birey olabilmeleri imkânsızdır? diyerek bu durumun altını çizerken, başka katılımcıların ise toplumumuzun ataerkil yapısından kaynaklanan kadın-erkek eşitsizliğinin üstünde durduğu görülüyor. Bu duruma çözüm olarak ise kadınların sosyal ve ekonomik hayata dahil edilmesi öneriliyor.
Türkiye’nin genç kadın liderleri
Katılımcılar, zirve süresince, her biri konusunda uzman konuşmacıların bilgilerinden yararlanabilecekler. Bu sayede kadının toplumdaki yeri, karar alma mekanizmalarında kadın ve kadına karşı şiddet başlıkları altında kendilerini geliştirme ve görmek istedikleri değişimin bir parçası olma yolunda ilk adımlarını atma şansına sahip olacaklar.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.