Asus Türkiye; 2011 stratejilerini, organizasyondaki yenilikleri ve Türkiye’deki büyüme hedeflerini açıkladı. Asus’un yeni Türkiye Kuzey Afrika Bölge Müdürü Peter Chang, hızlı büyümükte olan pazarlardan birisi olduğu için Türkiye’ye önem verdiklerini belirterek, “Türkiye’yi gerek genç nüfusu, demografik yapısı ve gerekse ekonomisinin son yıllarda gösterdiği ivme nedeniyle odaklanmamız gereken bir ülke olarak görüyoruz. Dinamik bir ekonomiye sahip, bölgenin en önemli ülkelerinden biri” dedi.

Türkiye ve Kuzey Afrika bölgesinden sorumlu olduğunu belirten Chang, “Her ne kadar Türkiye-Kuzey Afrika diye yapılansak da bu organizasyon tamamen bölgesel nedenle şekillendi. İkisini de aynı şekilde değerlendirmek gerekmiyor. Kuzey Afrika’da henüz bir kanal yok, oraya odaklanmadık, Türkiye’ye odaklandık. Türkiye’de hali hazırda zaten bir kanal var, burayı geliştirmek için odaklanacağız” diye konuştu.

Türkiye’deki en önemli yatırımlarının insan kaynağına olduğunu belirten Chang, her bir urün grubu için farklı personel planladıklarını söyledi. Chang, şu an 100 kişilik bir ekibin olduğunu belirterek, zincir mağazalardaki çalışanlarla bu sayının arttığını ifade etti.

Türkiye pazarının yapısı

Yaklaşık üç yıl önce “üretim” ve “marka” bölümünü ayırdıklarını; Türkiye pazarını; geleneksel bayi, zincir mağaza kanalları ile telekom ve katma değerli alanlar olarak planladıklarını belirten Chang, “Kanal yapımızı geliştiriyoruz. Satış tarafında yatırımlar yaptık. Şu an için daha çok sistem ürünleri üzerine yoğunlaştık. Pazara kendimizi anlatmak istiyoruz. 2010 yılında yüzde 9 pazar payımız vardı, bunu 2011’de yüzde 12’ye çıkartma arzusundayız” dedi.

Yaptıkları yatırımları detaylandıran Asus Bölge Müdürü Peter Chang “Geçtiğimiz son çeyrek başlayan organizasyon yapılanmamızı ilk çeyrek içinde tamamlayarak satışa yönelik aksiyonlarımıza daha fazla konsantre olacağız. Varolduğumuz kanallarda daha da güçlenmek hedeflerimiz arasında, bunları desteklemek amacıyla pazarlama faaliyetlerimizi  artıracağız. Özellikle insan kaynaklarına yaptığımız yatırımla bu yılki hedeflerimizi tutturacağımıza inanıyoruz” dedi.

Türkiye’de Ar-Ge çalışması yapmaya gerek duymadıklarını belirten Peter Chang, Asus merkezinde 3 bin kişinin çalıştığı güçlü bir Ar-Ge ofislerinin olduğunu hatırlattı. Chang, “Ar-Ge merkezimizde hem donanım geliştiririliyor, hem de yazılım geliştiriliyor” dedi.

Tablet PC pazarı

Asus ürünleri hakkında bilgi veren Chang, “Tablet bu yılın en çok konuşulan ürünü olmaya devam edecek. Birçok marka ilk modellerini piyasaya sunmaya başladı ve yeni modeller üzerinde çalışılıyor. Asus olarak her ürün gamında olduğu gibi tablet ürünlerinde de tüketicinin ihtiyaçlarını öngörerek tam çözüm sunacak ürünler ile pazarda olmayı planlıyoruz. Bunun için dört farklı seçenekle farklı tüketici profillerine çözüm sunmayı amaçlıyoruz. Bizim öngörümüz bu yılın ikinci yarısından itibaren pazarda tablet modellerinin artacağı ve tablet pazarının şekilleneceği yönde. Tablet pazarında da Asus modelleriyle en önemli oyunculardan biri olacak” dedi.
“Pazar tahmini yapmak zor”

2011’de 2 milyon 400 bin adet Notebook satılacağını öngördüklerini belirten Chang, “Bu hedef tablet pazarını içermiyor. Biz bu pazardan yüzde 12 pay alacağımızı umuyoruz” diye konuştu. Büyüyen bir pazar olduğu için Türkiye’de pazar tahmini yapmanın zor olduğunu belirten Chang, buna rağmen, 2011 ciro beklentilerinin 250 milyon dolar dolayında olduğunu ifade etti.

Chagn, Japonya Depremi’nin bilişim sektörüne nasıl bir yük getireceğine ilişkin bir soruya da “Önümüzdeki iki ay çok fazla sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ama iki ay sonra da kriz devam ederse ürün fiyatlarımızda bir yükselme söz konusu olabilir” diye konuştu.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın