Geçen hafta IBM satın alma, satış yapma ve etkili hizmet verme alanlarında ufuklar açacak yeni hizmet ve olanakları çerçevesinde ?Akıllı Ticaret? girişimini duyurdu. İş analitiği, strateji danışmanlığı ve kapsamlı iş çözümlerinin kapasitelerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Akıllı Ticaret ile hızla değişen dijital dünya içerisinde müşterilere artı değerler sunmak mümkün kılınıyor.

IBM Akıllı Ticaret inisiyatifinde pazar lideri WebSphere Commerce platformu ve 2,5 milyar dolar yatırım yaparak satın aldığı Sterling Commerce, Unica ve Coremetrics?in sağladığı yerinde ve bulut bilgi işlem tabanlı yazılımları kullanıyor.

Güç, şirketlerin elinden müşteri tarafına geçerken ticaretin kuralları da yeniden tanımlanıyor. Veri çeşitliliği ve serbestliği ile güçlenen müşteri tarafı mobil ve dijital ortamları kullanarak şirketlerle ilişki kurma ve iş yapma yollarını kendi çizdikleri çerçeve içerisinde yürütüyorlar.

?Dünya artık müşterilerin? diyen IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk ekliyor, ?İşletmelerin doğru fiyatta, doğru zamanda ve yerde, doğru ürünü ve hizmeti sağlayabilmeleri için tedarikçilerin ve çözüm ortaklarının ayakları yere basan ve hızlı yanıt veren bir ağ kurmaları gerekiyor. Bu gelişim sürecinde işletmelerin başarılı olmalarına giden yol, eğilimleri öngörmek, alım- satım ve arz- talep arasındaki kopuklukları gidermek için pazara otomatik yanıt veren mekanizmalar geliştirmekten geçiyor.”

Akıllı Ticaret pazarının 70 milyar dolara çıkan fırsatlarla dolu olduğu öngörülüyor. Bu öngörü otomasyon pazarlama sistemi, müşteri ile bağların geliştirilmesi, satış için olduğu kadar üretim, pazar ve satın alma eğilimlerindeki değişiklikleri de karşılayabilmek ve daha iyi hizmet verebilmek için gereken temel süreçlere dayanıyor.

Müşterilerin artan gücünün ilk farkına varan, perakende sektörü olduysa da şu anda imalat, telekomünikasyon, finansal hizmetler ve daha pek çok sektör bu değişime uyum sağlamak için çaba sarf ediyor. Bugün ürünlerin imalattan, dağıtım zincirine ve daha sonra müşterilere iletilme süreci interaktif bir geribildirim döngüsü şeklinde işliyor. Bu döngüde müşteriler, üreticiler, dağıtıcılar, medya ve pazarlamacıların yeni rolleri var. Şirketler ?satış? sürecini kuruluşlarının geleneksel görevleri gibi değil, çözüm ortaklarıyla beraber müşteriye sunulan, sürekli gelişen bir hizmet kümesi olarak görmeye başladılar.

IBM, yeni yazılım ve hizmetleri ile müşterilerinin hem pazardaki değişimlere gerçek zamanlı yanıt vermesi, pazarlaması, otomatik satış ve uygulama yapabilmesi hem de küresel bir marka varlığı oluşturmasını sağlıyor. Akıllı Ticaret uygulamalarını kullanan şirketler müşteri ilişkilerini olumlu yönde farklılaştırıyorlar.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın