Bilişim teknolojileri alanında dünyanın en prestijli değerlendirme ve danışmanlık kuruluşlarından Gartner tarafından verilen ?CRM Excellence? (?Müşteri İlişkileri Yönetiminde Mükemmellik?) ödülleri sahiplerini buldu.

Müşteri ilişkileri yönetimi alanının ?Oscar?ı? olarak da tanımlanan bu prestijli ödülü pazarlama kategorisinde (Integrated Marketing) Türkiye adına Akbank kazandı. Müşteri ihtiyaç ve beklentilerine daha etkin çözümler geliştirilmesini sağlayan ?Atom? adı verilen yeni sistemiyle söz konusu ödülü kazanan ilk Türk bankası da  Akbank oldu.

Akbank ?CRM Excellence- Integrated Marketing? ödülüne, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik ve Çin?i içine alan bölgenin (EMEA/APAC) tamamı için ve sektörlerden bağımsız olarak yapılan titiz değerlendirmeler sonucu layık görüldü.

?Atom? sistemi Akbank tarafından 2008-2010 arasında müşteri ilişkileri yönetimi alanında gerçekleştirilen yoğun altyapı çalışmaları ve yatırımlar sonucu Haziran 2010?dan itibaren kullanıma sunuldu. Yeni sistem yoluyla, Akbank gerçek zamanlı pazarlama ve satış faaliyetleriyle müşterilerinin finansal ihtiyaç ve beklentilerine daha etkin çözümler sunuyor.

Akbank Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Akyurt, Akbank?ın ödülü bankacılık, perakende ve telekomünikasyon gibi sektörlerden katılımcıları geride bırakarak almayı başardığını vurguladı ve 2010?da kurulumu tamamlanan ?Atom? sayesinde müşteriye çok daha yakın olduklarını belirtti. Akyurt, ?2010 yılını müşteri yılı ilan etmiştik. Müşteri odaklı projelerle katma değer yaratan çözümlerin geliştirilmesi için büyük bir enerjiyle çalışıyoruz. Kurumsal sloganımız ?Sizin İçin?, çalışma anlayışımızı ve felsefemizi yansıtıyor. Müşteri ilişkileri yönetimi için geliştirilen altyapı ve yeni kanallar, müşterilerimizin beklentilerini daha iyi anlamamızı ve daha etkin hizmet sunmamızı sağlıyor. Aldığımız ödülle, çalışmalarımızın doğru bir stratejiyle sürdürüldüğü çok önemli bir uluslararası platformda teyid edilmiştir. 2011 yılında da teknoloji ve CRM projelerimizle bu alandaki yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Müşterilerimizin yaşam kalitesini artıran, finansal sorunlarına daha hızlı çözümler  geliştirmemizi sağlayan farklı ve yenilikçi projelerimize devam ediyoruz? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın