HP ve VMware, Bulut bilişim ve sanallaştırma teknolojilerinden yararlanan şirketler için gelecek kuşak Saldırı Önleme Sistemini (IPS) geliştirmek üzere işbirliğine gittiklerini duyurdu.

Zararlı yazılımlar barındıran web siteleri gibi güvenlik risklerini elimine eden yazılım filtreleri kullanan Saldırı Önleme Sistemleri, Bulut Bilişim ve sanallaştırma teknolojilerinden yararlanan veya internet bankacılığı gibi web hizmetleri sunan kuruluşlar için büyük önem taşıyor.

Teknoloji liderleri network güvenliğinde güç birliği yaptı

Yeni kuşak Saldırı Önleme Sistemi, VMware vSphere® teknolojilerini kullanan sanal yapılar ve Bulut Sistemleri için özel olarak tasarlanacak. Yetkisiz erişim, bilgi hırsızlığı ve kötü amaçlı yazılımlar gibi riskleri önlemek için geliştirilen Yeni nesil IPS?ler güvenli e-ticaret, e-devlet hizmetleri ve internet bankacılığı gibi diğer web servisleri için büyük önem taşıyor.

HP?nin Birleşik Altyapılar ve sanallaştırma teknolojilerine dayanarak geliştirilen HP TippingPoint saldırı önleme sistemini VMware vSphere altyapısıyla uyumlu hale getirecek yeni IPS, HP TippingPoint?in VMware vShield? ve VMware vCloud Director® yazılımlarıyla birlikte kullanılmasını sağlayacak. HP TippingPoint Saldırı Önleme Sistemi, Bulut ve network yapılarını koruyan dünyanın en güvenilir teknolojisi olarak tanımlanıyor.

HP TippingPoint ve VMware teknolojileri, network sistemlerini sanal ağlarla tek bir fiziksel ağ anahtarında konsolide eden HP Network sanallaştırma çözümlerinin de önemli bir parçasını oluşturuyor. Sanal ağlar gereksiz kabloları ve ağ anahtarlarını ortadan kaldırırken, şirketler de tek bir HP TippingPoint yazılım lisansıyla tüm ağlarını saldırılara karşı koruyabiliyor. Bu da BT maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor ve ofis kiralarının yüksek olduğu günümüzde mevcut mekandan tasarruf yapılmasını sağlıyor. Yeni çözüm, Bulut ağlarının yanı sıra sanallaştırma kullanılmayan klasik ağları da koruyacak.

HP Network Ülke Müdürü Sami Arbak, HP ve VMware işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: ?Sanallaştırma ve Bulut Bilişimin yükselişiyle birlikte müşterilerimizin güvenlik ihtiyacı da artarak kritik bir önem kazanıyor. VMware ile global stratejik ortaklığı bulunan HP, bu işbirliği ile müşterilerimize en yenilikçi güvenlik teknolojilerini HP Birleşik Altyapıları üzerinden sağlayacak.?

Sanal ağlarda Dijital Aşı dönemi

HP ile VMware, HP TippingPoint vController yazılımını VMware vShield App ve Edge korumasıyla birleştiren bir donanım ve yazılım çözümünü de pazara sunduklarını duyurdu. The HP TippingPoint IPS vController ile VMware vShield çözümü, fiziksel ve sanal yapıları korumaya yönelik bir güvenlik duvarına ek olarak gelişmiş bir IPS seçeneği de sunuyor.

Sanallaştırma için optimize edilmiş olan bu çözüm, veri merkezine yeni bir sanal ortamın eklenmesini ve derhal korumaya alınmasını destekliyor. HP?nin güvenlik çözümleri, müşterilerin yazılımlarını yeni tehditlere karşı otomatik olarak güncelleyen ve kullanıcıları yeni bilgisayar virüsleri gibi risklere karşı dünyada benzeri olmayan bir uygulamayla tam 26 gün önceden uyararak şirketleri proaktif davranmaya teşvik eden DVLabs Dijital Aşı hizmetini de destekliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın