Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren firmaların hepsi büyümek istiyor. Ancak, çevresel etkiler dikkate alındığında şirketlerin bunu yaparken sürdürülebilir gelişmeleri de önem kazanıyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da dünya şirketleri arasında yürütülen çalışmalar sonunda sürdürülebilir büyümeye özen gösteren firmalar belirlendi.

Firmaları belirlemeye yönelik araştırma, dünya çapında SRI (Sosyal Sorumluluk Yatırımları) çalışmalarını yürüten SAM Grubu tarafından gerçekleştirildi. Araştırmada, şirketler ekonomik, sosyal ve çevresel konularda belirlenen 100 kritere göre değerlendiriliyor ve sürdürülebilir büyüme oranları belirleniyor. Değerlendirilen 58 sektörden 2500 firmayı içeren ?Sürdürülebilirlik Yıllığı 2011? çalışması da Ocak ayında yayınlandı.

Epson ofis ekipmanları ve bilgisayar firmaları arasında yedinci sırada

Söz konusu firmalardan 103?ü ?Altın?, 92?si ?Gümüş? ve 77?si de ?Bronz? sınıfında değerlendirildi. Sürdürülebilir büyümeye özen gösteren baskı ve görüntüleme teknolojileri alanının lideri Epson, ?Sürdürülebilirlik Yıllığı 2011? çalışmasına girmeye hak kazanan ofis ekipmanları ve bilgisayar firmaları arasında yedinci sırada ve ?Gümüş? sınıfında gösteriliyor.

Epson, söz konusu yıllığa ilk kez 2008 yılında girmiş ve ?Bronz? sınıfında yer almıştı. Aynı yıl Epson, DJSI (Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi) listesine de girmeyi başardı. Epson Türkiye Genel Müdürü Sevil Kanat, ?Sürdürülebilirlik Yıllığı 2011? araştırmasında gösterdikleri istikrarın altını çizerek ?Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ?Gümüş? sınıfında gösterilmemiz, çevre koruma, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilir büyüme konularında gösterdiğimiz özenin bir kanıtı. Üretim tesislerinden, dünyadaki ofis ortamlarımıza kadar şirketimiz çevre koruma ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmaya önem veriyor? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın