Sermaye piyasası neye yarar? Varant nedir? Halka arzlardan nasıl pay alınır? Yatırımcı, aracı kuruluşuyla anlaşmazlığa düşerse ne yapabilir?

Bu ve benzeri soruların yanıtlarına ulaşmak artık çok kolay.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), ülkemizdeki yatırım olanakları ve mevcut finans hizmetleriyle ilgili temel bilgileri içeren bir kitapçık yayınladı. Yatırım Yaparken: Sorularla Türkiye Sermaye Piyasası adlı kitapçık, finans piyasaları hakkında akla gelen ilk sorulara yalın ve anlaşılır bir dille yanıt veriyor.

Kitapçıkta finansal piyasanın ne olduğundan türev ürüne, bir aracı kuruluşta nasıl hesap açtırılabileceğinden yatırımcıların portföylerini nasıl takip edebileceklerine kadar toplam 21 soru ve yanıtları yer alıyor.

Yatırımcıların el kitabı olmaya aday kitapçığın sunuş bölümünde ise, yatırımcılara seslenilerek kitapta yer almayan soruların TSPAKB?ye veya aracı kuruluşlara iletilebileceği belirtiliyor.

Kitapçık, sermaye piyasasının ve kurumlarının tanıtımı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde ücretsiz olarak dağıtılıyor. Yatırım Yaparken: Sorularla Türkiye Sermaye Piyasası www.tspakb.org.tr adresinde de yayımlanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın