Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı eş başkanlığına Hak-İş Başkanı Salim Uslu seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) 1 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve TZOB Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Mermer katıldı. Toplantıda, Komite’nin 2011-2013 Türkiye Kanadı Eş-Başkanlığına, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu oybirliği ile seçildi.

Türkiye-AB KİK Türkiye Kanadı Eş-Başkanlığı dönüşümlü olarak, “işçi”, “işveren” ve “diğer ilgi grupları” arasında dönüşümlü olarak belirleniyor.

KİK Türkiye Kanadı Eş-Başkanlığı’nın TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik’den devralan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada; ” Türkiye-AB İlişkilerinin zor bir dönemden geçiyor. Türkiye-AB KİK, ilişkilerin en zor döneminde bile çalışmalarını sürdürmüş ve diyalog ortamının sürekliliğine önem vermiştir. Bu zor dönemde de, KİK olarak görüş ve tutum farklılıklarımıza saygı göstererek, AB ile ilişkilerde birlikte hareket etmeye,  ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK), 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması’nın; taraflar arasındaki işbirliği ve temasların kolaylaştırılmasını, AB ile geliştirilecek diyalogun Türkiye’deki muhataplarının kurumsallaştırılmasını ve bu çerçevede bir yapılanmaya gidilmesini öngören 27. maddesine istinaden, 16 Kasım 1995 tarihinde oluşturuldu.

Türkiye-AB KİK, karma bir yapıya sahiptir. Türkiye ve AB kanadından, “işçi”, “işveren” ve “diğer menfaat grupları”nı temsil eden 18’er üyeden oluşuyor. Her bir grubun üye sayısı “6” olarak belirlendi. Biri Türkiye ve diğeri de AB Kanadından seçilen iki Eş-Başkanı olan Komite, Brüksel ve Türkiye’de olmak üzere, yılda iki olağan toplantı gerçekleştiriyor. Her olağan toplantıda, çeşitli konularda Komite üyelerince hazırlanmış olan raporlar tartışılmakta ve onaylanmaktadır. Ayrıca, toplantı sonunda, çeşitli konularda Komite’nin görüş ve taleplerini içeren bir Ortak Açıklama yayımlanmaktadır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın