Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) ve AKINSOFT arasında KOBİ’lerimizin bilişim ihtiyaçlarına etkili çözümler sunabilmek adına WOLVOX ERP E-Business yazılım paketlerinde KOBİDER üyelerine özel bir kampanya hazırladı.

Gelişen ve değişen ticaret koşullarında teknolojiye ayak uyduramayan işletmelerin ayakta kalamayacağı düşüncesiyle harekete geçen AKINSOFT, KOBİ’lerimizin sınırlı bütçelerine rağmen teknolojiden en etkin biçimde yararlanmalarını, işlerini büyütmelerine destek olmak için KOBİDER ile “İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Türkiye’de 81 ilde dünyada 12 ülkede 2000’den fazla Çözüm Ortağı ile faaliyetlerini sürdüren AKINSOFT, KOBİ’lerimizin bilişim ihtiyaçlarına etkili çözümler sunabilmek adına WOLVOX ERP E-Business yazılım paketlerinde KOBİDER üyelerine özel bir kampanya hazırladı.

Kampanyaya katılım için KOBİDER üyelerinin dernekten alacakları ?dernek üyesi? yazısı ile herhangi bir AKINSOFT bayisine başvurmaları yeterli. Üyeler AKINSOFT Lisans Sistemi’nde yer alan esaslar çerçevesinde kurulum ve eğitim hizmetlerinden de faydalanabilecek. 21 Şubat’ta başlayan kampanya 20 Mayıs 2011’e kadar geçerli olacak.

KOBİDER’in genel merkezinde dün gerçekleştirilen “İşbirliği Protokolü” imza töreninde konuşan KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, günümüzde, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iktisadi ve sosyal gelişimin sürdürülebilirliğine sağladıkları büyük katkılarla dünya ekonomilerinde merkezi bir konumda olduklarını belirtti.

Türkiye’de de KOBİ’lerin tüm işletmelerin yüzde 99.6’ını oluşturarak istihdam, yatırım ve kalkınma gibi makroekonomik göstergeleri pozitif bir şekilde etkilediğini kaydeden Özgenç, “Türkiye’deki KOBİ’ler toplam üretimin yüzde 65’ini, yatırımların yüzde 40’ını, toplam istihdamın ise yüzde 62’sini oluşturmaktadır” dedi.

KOBİDER olarak KOBİ’lerin, diğer birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de ekonominin motoru niteliğinde olduğunun bilincinde olduklarını dile getiren Özgenç, buradan hareketle bugüne kadar farklı sektörlerden sayısı 1200’ü aşan küçük ve orta ölçekli firmayı çatıları altında toplamayı başardıklarını kaydetti. Özgenç, şöyle devam etti:

“Bu 7 yıllık süreç zarfında da ana hedefimiz; ülkemizdeki KOBİ’lerin kurumsal gelişmelerine yardımcı olmak ve bu suretle endüstriyel üretimlerini geliştirmelerini, üretim imkanlarını artırmalarını ve dolayısıyla büyümelerini desteklemek olmuştur. Sonuçta, onların büyümeleri, aslında ülkemizin büyümesi anlamına gelmektedir. KOBİDER, yola çıktığı bu hedefler doğrultusunda, üyesi olan mikro işletmelerin küçük, küçük işletmelerin ise orta ölçeğe ulaşmasında önemli katkılarda bulunmuştur.

KOBİ’ler bilişime neden önem vermeli?

Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak, görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır. Aynı zamanda yazılım, elektronik aletlerin belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen addır.

Yazılım, bir başka deyişle var olan bir problemi çözmek amacıyla bilgisayar dili kullanılarak oluşturulmuş anlamlı anlatımlar bütünüdür.

Okuduğunuz bu ve benzeri tanımları çoğaltmak elbette ki mümkün. KOBİ’ler işlerini geliştirmek için önce donanıma sarıldılar. Bilgisayar sahibi oldular, İnternet’e de bağlandılar bir şekilde. Ancak donanım, işletim sistemi ve İnternet iş sürekliliğini devam ettirmek ve verimliliği artırmak için kuşkusuz yeterli değil. KOBİDER KOBİ’lere yol göstermesi açısından KOBİ’ler için özel yazılım hizmeti sağlayan AKINSOFT ile KOBİ’lerin yararına olabilmesi için özel indirim ile anlaşma yapmıştır.

Tüm bu çalışmalarının ve fırsatların en önemli amacının, KOBİ’leri güncel sıkıntılarından kurtarıp, onların vizyonlarını açacak şartları oluşturmaktır.

Protokol imza töreninin ardından AKINSOFT Ürün ve Proje Müdürü  Oktay Saray, firmalarının yeni dönem vizyonu ve hedefleri hakkında, Müşteri Hizmetleri Şefi Onur Atabek de günümüz dünyasında yazılımın önemi ile sistematik bir çalışmanın gerçekleşebileceği konusunda  bilgi verdiler.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın