Uçaktan, otomobile, bilgisayardan, oyuncağa, ayakkabımızın tabanından, elektronik cihazlara, tıbbi aletlerden beyaz eşyaya kadar, hayatımızı kolaylaştıran, akla gelebilecek her türlü plastik, metal ve kompozit ürünün seri imalatı için kalıp kullanılıyor.
Kalıbın en yoğun kullanıldığı sektör olan otomotiv sanayi dışında, her yıl ortalama yüzde 15 büyüyen plastik sektörü de yılda ortalama 500 milyon dolarlık makine, teçhizat ve kalıp alımı yapmakta ancak maalesef bu alımlarda Çin?den yapılan ithalatın payı giderek artıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Her sektör uluslararası rekabet gücünün ne oldugunun hesabını yaptırmak zorunda.
Bunu olumsuz etkileyen faktörleri de giderecek somut öneri gerekiyor.
Bizde sektörler devlet koruması ithalat kısıtlaması gibi araçlar dışında bir çözüm bilmiyorlar.
En önemli ata sözü KENDİNİ TANI dır.
Savaşta rakip kadar kendi olanaklarını bilmek de önemlidir.
Unutmayalım halen bir ekonomik kalkınma savaşı içindeyiz.Kurmaylarımız iyi çalışmaz ise kaybederiz.
İşler daha da güçleşecek..Saygılar
Kobi postasına bu haberi yayınladıklarındna ötürü teşekkür ederiz. Bu tür konuları daha çok gündeme taşımak gerektiğine inanıyorum. Ki bazı tartışılıp mantıklı yol bulunabilsin. Ermukan Bey’in fikrine katılmamak elde değil. Ülkemizde yerek üreticileri korumak adına birçok sektör için gerek damping gerekse vergilerle bazı kalemlerin ithalatı engelleniyor. Bu çok doğru bir yöntem fakat gerçekten gerekli olan sektörler için kullanıldığı takdirde. Ne yazık ki bazı sektörlerde bazen gereksiz yere vergiler konulmuş olabiliyor. Bu da halkımızın ihtiyaç duyduğu ürünü daha hesaplı almasına engel olabiliyor. Eğer üreticimizin daha hesaplı olacak bir şekilde üretme şansı varsa bunu denemeli ve başarmalı diye düşünüyorum. Bu şekilde hem kendimizle hem de dünya sektör üreticileriyle rekabet etmiş oluruz. Hiç şüphe yok ki bu da üreticimizin ve ülkemizin yararına olacaktır. Biz Çince Tercümanım (www.cincetercumanim.com) çin ithalat ofisi olarak, Çin’den kalitesiz ürün ithalatına her zaman karşı olmuşuzdur. Piyasalarda her çin malının kalitesiz olduğu yönünde yanlış bir yönlendirme ve dolayısıyla da intiba oluşmuştur. Halbuki kullandığımız çoğu laptop veya yüksek teknoloji elektronik ürünleri Çin’de üretilmektedir. Markası Japon veya Amerika menşeeli olduğu için bu durum göz ardı edilmektedir. Kısacası kaliteyi sıkı bir şekilde kontrol edilmesi halinde çinden çok kaliteli ürünlerin ithalatı yapılması hiç de zor değildir. Çin’den saygı ve selamlarımızla..