Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu?nun 7. Genel Kurul Toplantısı 9 Şubat 2011 tarihinde İstanbul?da gerçekleşti.  Genel Kurul kapsamında YÜF ve üye derneklerin yeni yönetim kurulun seçimi de yapıldı.  Yapılan genel kurul sonrasında yeni yönetim kurulu oy birliği ile seçilerek; 2011.  ve 2013 dönemi kapsayan YÜF Yönetim Kurulu Başkanlığına Adnan İğnebekçili (TÇMB) Başkan Vekilliğine Dr. Ayhan Paksoy  (THBB),Sayman üyeliğine Cüneyt Ertuğrul (AGÜB) Denetleme Kurulu Başkanlığına ise Ferruh Karakule (THBB) oybirliği ile atandı.

Genel Kurul açılış konuşmasını yapan YAPI Ürünleri ve Üreticileri Federasyonu (YUF) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)  Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili ?? Gururlu ve mutluyuz. Çünkü Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu kurulduğu 2005 yılından bugüne kadar sektörde standardizasyonu ve kaliteyi yaygınlaştırmak, yerel yönetimler ve kamuyla yaşanan sorunların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla pek çok çalışmaya imza attı. Bu çerçevede Federasyonumuzun değişen dünya ve ülke şartlarında sektöre sunduğu hizmetleri arttırarak, Türk sanayine örnek çalışmalara imza atmaya devam edeceğine inancımız tamdır. Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu siz değerli üyelerinin de aynı düşünceleri paylaştığına eminim” dedi.

3.  kez YUF Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Başkanı Adnan İğnebekçili genel kurul kapsamında yaptığı konuşmada sektörün 2010 yılı değerlendirmesini ile 2011 hedef ve beklentilerine de yer verdi. İğnebekçili, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Yapı Ürünleri Federasyonu (YUF) kurulduğu 2005 yılından bugüne kadar sektörde standardizasyonu ve kaliteyi yaygınlaştırmak, yerel yönetimler ve kamuyla yaşanan sorunların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla pek çok çalışmaya imza attı.  Bu çalışmaların da desteği ile bugün geldiğimiz noktada, inşaat sektörü Türkiye ekonomisinde 2010?un üçüncü çeyreğinde en fazla büyüme gösteren sektör oldu. 2009 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 18,2 oranında daralan inşaat sektörü, 2010 yılının aynı döneminde yüzde 24,6 oranında büyümeyle ülke kalkınmasında itici güç rolünü üstlendi. Bu büyüklüğe ulaşmasında sektörümüzün sürdürülebilirliğe odaklanması en önemli etken. Sektörün rakamların ortaya koyduğu üzere geldiği noktanın gurur verdiğini ve birlik olarak gidecekleri noktanın kendilerini heyecanlandırdığını belirten İğnebekçili sözlerini bitirirken ??Sürdürülebilir kalkınma, sektörümüzün temel politikası olmalıdır. Çevreye saygı ve kalkınmada daha etkin rol oynama, üretimde düşük enerji kullanımı yönündeki çalışmalarımız daha da arttırılmalıdır. Çimento ve Beton?da yapılan inovasyon çalışmaları, daha hafif, daha dayanıklı ve daha estetik ürünleri ön plana çıkararak, beton kullanımın yaygınlaştırılmasını sağlamalı, Yapı sektörü ?yaşam kalitesini? yükseltmeyi önceliği olarak görmeli, Bu nedenle de, Yapı Ürünler ve Üreticileri Federasyonu Önce Sürdürülebilirlik diyor” diye konuştu.

YÜF çatısı altındaki dernek ve birlikler adına, 2011 yılında büyümenin biraz hız kesmekle beraber devam edeceğini ifade eden İğnebekçili; ?2011 için sektörlerimizde ortalamada yüzde 6-8 mertebesinde bir büyümenin gerçekleşmesini bekliyoruz? dedi.

YUF yeni yönetim kurulu

YUF 7. Genel Kurulu?nda yeni dönem Yönetim Kurulu; Adnan İğnebekçili(TÇMB),Cüneyt Ertuğrul(AGÜD),Cem Çelik(KİSAD),Ayhan Paksoy(THBB),Buğra Küçükkayalar(TPB),Bora Yıldırım(KÜB),Mustafa Güçlü(TÇMB-THBB) Denetleme Kurulu; Ferruh Karakule(THBB-AGÜB),Hakan Ataköy(TPB),Ahmet Örgücü(KİSAD)  isimlerinden oluştu.

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu’nu beş birlik oluşturdu

Yapı ürünleri sektöründe beş birlik bir araya gelerek yeni bir oluşuma imza attı. AGÜB (Agrega Üreticileri Birliği), KİSAD (Kireç Sanayicileri Derneği), TÇMB (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği), THBB (Türkiye Hazır Beyon Birliği) ve TPB (Türkiye Prefabrik Birliği) yapı ürünleri sektörünün rekabet gücünün artırılarak uluslararası ekonomik sistemde etkinliğinin artırılması hedefiyle 22 Şubat 2005 tarihinde YÜF Federasyonunu kurdu. Katkı Üreticileri Birliği(KÜB) de  Kasım 2006 tarihinde Federasyona katıldı. YÜF  30.11.2005 tarihinde de Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonuna (TURKONFED) üyesi oldu.

Federasyonun amacı, betona dayalı yapı malzemeleri üreten kuruluşlara ve mensuplarına mesleki sosyal, teknik ve ekonomik yönlerden rehberlik etmek, yapı malzemeleri ve ticaretinin mesleki ahlak ve kamu yararına uygun, ahenkli ve verimli tarzda çalışmasını sağlamak ve Uluslararası Entegrasyon hedefi doğrultusunda Türk Sanayi ve Hizmet Kesimi’nin rekabet gücünün artırılarak, uluslar arası ekonomik sistemde belirgin ve kalıcı bir yer edinmesi için çalışmaktır



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın