Birçok insanın hayata sıfırdan başlamanın yolunu güzel görünmekte aradığını söyleyen Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, ?İnsanların en büyük hayallerinden birisi evlenmek ve evlilik bir nevi hayatlarındaki dönüm noktası oluyor. Evlenmeden önce geçmişi geride bırakarak bedenleriyle barışmak, kendilerine güvenlerini artırmak, hayallerindeki güzelliğe ulaşmak isteyenler, çareyi estetikte buluyor ve yeni bir hayata başlıyorlar? dedi.

Güzel görünme isteği

Güzelliğin yüz yıllardır insanların uzak duramadığı yegane kavram olduğuna değinen Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, insanların güzel görünmek istemesinin en az sağlık sorunlarını tedavi ettirmek istemesi kadar doğal bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Cerrahi yöntemlerle gerçekleştirilen müdahalelerde amaçlarının hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak olduğunu belirten Kul, ?Estetik ile uğraşan cerrahların psikolojiyi çok iyi bilmesi gerekiyor. Biz kişiyi estetik ile güzelleştirirken aynı zamanda ruhsal açıdan yaşamını iyi bir hale getirmeye çalışıyoruz? dedi.

Birçok insanın hayata sıfırdan başlamanın yolunu güzel görünmekte aradığını ifade eden Zekeriya Kul, ?Özellikle evlilik kararı alan insanlar geçmişte kendilerini her ne mutsuz etmişse geride bırakmak istiyor. İnsanların en büyük hayallerinden birisi olan evlilik bir nevi hayatlarındaki dönüm noktası. Evlenmeden önce geçmişi geride bırakarak bedenleriyle barışmak, kendilerine güvenlerini artırmak, hayallerindeki güzelliğe ulaşmak isteyenler, çareyi estetikte buluyor ve yeni bir hayata başlıyorlar. Kişi kendinde mutluluğu yakalamışsa, bunu evliliğine de yansıtıyor ve mutlu bir evlilik gerçekleştiriyor? diye konuştu.

Kadınlar ‘büyütüyor’, erkekler ‘küçültüyor’

Düğün öncesi en çok rağbet gören estetik ameliyatların iyileşme süresi çok kısa olan ve yapıldığı takdirde hemen sonucu alınanlar olduğunu belirten Op. Dr. Zekeriya Kul, şunları söyledi:

?Evlilik öncesi kadın hastalarım en çok meme büyütme ameliyatı, damat adayları ise jinekomasti ameliyatı (erkekler için meme küçültme ameliyatı) yaptırmak istiyor. Düğünden 1 hafta önce ameliyat yaptığım birçok hastam oldu. Meme büyütme ameliyatının süresi ortalama 1 saat sürüyor ve yaklaşık 2-3 gün sonra normal hayata dönüş sağlanabiliyor. Erkekler ise jinekomasti adını verdiğimiz meme büyümesi problemi için liposuctiondan yardım alıyorlar. Yaklaşık 1-1,5 saatlik lokal anestezi altında yapılan bir operasyon ile büyük göğüs probleminden kurtuluyorlar. Yıllardır denize girmekten utanan hatta sürekli korselerle büyük göğüslerini kamufle etmeye çalışan bir hastam, balayı döneminde sıkıntı yaşamasın diye düğünden 10 gün önce ameliyat olmak istediğini söyledi. Ben de ?body jet? adını verdiğimiz klasik liposuction ameliyatına göre daha hızlı iyileşme süreci sağlayan bir cihazla liposuction gerçekleştirdim. Kepçe kulak deformitesi adını verdiğimiz kulak problemine sahip ancak yıllardır ameliyatı erteleyen kadınlar da yine düğün öncesi başvuranlar arasında. Bu ameliyattan 1 hafta sonra tam olarak estetik sonuçlarını elde edebiliyoruz. Botox ve dolgu maddeleri uygulaması ise hemen sonucunu aldığımız ameliyat dışı işlemler. Birçok çalışan kadın öğlen tatilinde dahi kliniğe gelerek uygulattığı bu uygulamaları düğün gününde daha güzel, çekici ve genç görünmek için tercih ediyor.?

Sevgiliye ‘silikon’ hediyesi

Birçok kişinin Sevgililer Günü?nde alışılmış hediyelerin dışına çıkarak birbirlerine estetik ameliyatlar hediye ettiğine de değinen Zekeriya Kul, ?Sevgililer Günü?nde estetik ameliyatı hediye etmek son iki senedir artış gösterdi. Erkekler en çok sevgililerine silikon, kadınlar ise saç ekimi ameliyatı hediye ediyor? ifadesini kullandı.

Op. Dr. Zekeriya Kul kimdir?

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi?ndeki tıp eğitiminden sonra, İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi?nde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasına başladı. İhtisas sürecinde birçok yurt içi ve yurt dışı kongrelere bildiri sunumlarıyla katılımda bulundu. Yoğun klinik çalışmaları arasında birçok deneysel çalışma gerçekleştirdi. Estetik Cerrahinin doğduğu ülke olan Brezilya da, Belvedere Clinic’te Dr César Arrunategui ile birlikte estetik meme cerrahisi ve vücut şekillendirici cerrahi üzerine çalışmalarda bulundu.

Rio de Janeiro’da dünyaca ünlü klinik Ivo Pitanguy Institute’de klasik ve endoskopik yüz germe cerrahisi üzerine çalışmalar yaptı. Saç cerrahisi alanındaki çalışmalarını Porto Allegre’de Dr Carlos Uebel ile birlikte yürüttü.
Dr. Kul, “yağ dokusu kaynaklı kök hücre elde edilmesi ve klinik kullanımı” alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle davet aldığı Japonya-Yokohama Cellport Clinic’te Dr Kotaro Yoshimura ile birlikte CAL( cell assisted lipotransfer) yöntemini kullanarak birçok “breast augmentation”(meme büyütme) ameliyatı gerçekleştirdi. Fransa’da Dr. Henry Delmar ile birlikte Endoskopik Aksiller Meme Büyültme tekniği üzerine tecrübelerini geliştirdi.

Dünyadaki, yenilikçi ve modern estetik cerrahi uygulamalarının takipçilerinden olan Zekeriya Kul, kişiye özgün estetik cerrahi uygulamalarıyla da dikkat çekmeye devam ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın