Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, zorunlu trafik sigortası fiyatlamalarında yaşanan değişiklikler nedeniyle araç sahiplerini sigorta yaptırırken dikkatli olmaya çağırdı. Sungurlu, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren şirketlerin farklı fiyatlamalar uygulayabileceğini belirterek şu noktalara dikkat çekti: ?Sigorta sektöründe 14 Temmuz 2007 tarihinde alınan kararla zorunlu trafik sigortalarında serbest tarife sistemine geçildi. Sigorta şirketleri, Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanan rehber tarifenin en fazla yüzde 10 altında veya yüzde 20 üstünde olmak üzere belirlenen aralıkta fiyatlamalarını yapıp, poliçe satma hakkına sahip bulunmaktaydı. 24 Kasım 2010 tarihinde Hazine Müsteşarlığı?ndan TSRSB?ye (Türkiye Sigorta ve Reasürans Birliği) gönderilen genelge ile bu fiyat aralığı genişletildi. Bu genelgeye göre, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mevcut tarifelerinde değişiklik yapmak isteyen sigorta şirketleri, yeni tarifelerini belirlerken rehber tarifenin yüzde 10 altı ya da yüzde 300 üstü aralığında fiyatlama yapabilecekler.?

2011 yılında Zorunlu Trafik Sigortası satın alırken fiyat karşılaştırması yapmanın çok daha önemli hale geldiğini belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, ?Zorunlu trafik sigortalarında serbest tarife uygulaması çok bilinen bir uygulama değil. Genellikle ?fiyat sabit? şeklinde bir algılama var ve kasko kadar pazarlığa tabi değil. Oysa bu poliçelerde de aynı teminatları daha uygun fiyatlara almak mümkün. Üstelik 2011?de bu karşılaştırma araç sahiplerine her zamankinden çok daha fazla tasarruf imkanı sağlayabilir,? dedi.

2008?de yürürlüğe giren serbest tarife uygulama esaslarına göre, zorunlu trafik sigortalarının teminat limitleri Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirleniyor. Bu teminatlara istinaden TSRSB (Türkiye Sigorta ve Reasürans Birliği) tarafından oluşturan sigorta primleri Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanarak bir rehber tarife oluşturuluyor. Sigorta şirketleri de bu rehber tarife üzerinden belirlenen alt ve üst limit aralığında fiyatlama yaparak poliçe kesiyor.

2011 yılına yönelik zorunlu trafik sigortaları için sigorta şirketlerine fiyatlamalarında tanınan üst limitin çok belirgin bir şekilde arttığını dile getiren Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, ?Bundan sonra kasko gibi zorunlu trafik sigortalarında da karşılaştırmadan sigorta alınmaması gerekir. www.enuygun.com üzerinde sunulan zorunlu trafik sigortalarını karşılaştırarak kullanıcıların kendileri için uygun seçeneği seçebilmeleri de mümkün. Türkiye?de 7 milyonun üzerinde sadece otomobil sahibi var ve bunların yüzde 95?i bu poliçeyi satın alıyor. Bu sebeple konu çok geniş bir kesimi ilgilendiriyor,? dedi.

Zorunlu trafik sigortalarında il ve araç türü, primi etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Bu sigorta türünde de kaskoda olduğu gibi hasarsızlık indirimi uygulaması söz konusu. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı, sigorta şirketlerinin belirlediği fiyatlara şirketlerin mali bünyelerini dikkate alarak ya da haksız rekabeti engellemek amacıyla müdahale edebiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

One thought on “Zorunlu trafik sigortanızı karşılaştırın: Tarifenin yüzde 10 altında mı yüzde 300 üstünde mi?”

  1. google dizininde arama yaparken ucuz trafik sigortası olarak araştırma yaptım ve http://www.tamkasko.com adlı siteden sorunsuz hızlı ve ücretsiz kargo ile poliçemi satın aldım enuygunun uygulamış olduğu yönlendirme biraz yavaş bence tamkasko sitesinden 1 dakika içerisinde en ucuz fiyatı aldım ve poliçemi onayladım tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın