New York’ta 2013 yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak taksiler için açılan ihalede finale kalan üç firmadan biri olan Türk şirketi Karsan’ı saf dışı bırakmaya dönük kampanyaya karşı, Karsan’dan bir açıklama geldi. New York’ta ücretsiz dağıtılan Metro gazetesine verilen ilanlar, şirketin İran’la ticaret yaptığı iddiasını taşıyordu.

Karsan’dan yapılan açıklama şöyle:

“Kendi markasının yanı sıra Peugeot, Citroen, Renault Trucks, Hyundai ve BredaMenarinibus gibi dünya devleri için üretim yapan Karsan, uluslararası ilişkilere sahip köklü bir otomotiv firmasıdır.

Karsan, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma gibi, kendi kurumsal değerleri, iş ahlakı ve yürürlükte olan ilgili kanunlar çerçevesinde İran ile ticari ilişkide bulunmuştur. Bu faaliyetin tamamı geçmiş dönemlerde Karsan tarafından sonlandırılmıştır.

Bugün itibariyle Karsan?ın İran?da yer alan herhangi bir şirket ve/veya kurum ile herhangi bir finansal, ticari veya endüstriyel bağı veya ilişkisi bulunmamaktadır.

Dolayısıyla, Karsan?ın mevcut ve geçmiş ticari faaliyetlerinin New York Taxi ihalesine hukuki açıdan olumsuz etki etmesi beklenmemektdir.

Gerek sahip olduğu bilgi, deneyim ve beceri gerek New York Taxi ihalesi sürecinde gelinen nokta dikkate alındığında, bugün, rahatlıkla ve büyük bir güven içinde Karsan?ın on yıl boyunca New York’un taksilerini üretebilecek en güçlü adaylardan biri olduğunu söylemek mümkündür.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın