Bugün birçoğu kendi sektöründe lider 5 binin üzerinde saygın kurum tarafından tercih edilen ve araç takip sistemi 70 bini aşkın araçta kullanılmakta olan Mobiliz, Türk Telekom ile Türkiye?deki en kapsamlı Mobil İş Yönetimi çözümünü gerçekleştirdi. Bir defada en fazla mobil veri biriminin satın alımına konu olan bu proje, aynı zamanda Türkiye?de ilk kez gerçekleştirilen ?Mobil İş Yönetimi? sistem çözümü ile de Mobiliz?in farkını ortaya koyuyor. En son nesil teknolojinin kullanıldığı sistem sayesinde mobil operasyonlar detaylı izlenebiliyor, kayıt altına alınabiliyor ve ileri raporlama özelliklerine  sahip bulunuyor.

Proje ile Türk Telekom yüzde 10 daha az yakıt harcadı, 2 bin 200 ton karbon salınımı tasarrufu sağladı

Türkiye’nin en büyük araç filolarından birine sahip olan Türk Telekom, 2010 yılı başında sahadaki iş süreçlerinin optimizasyonu sonucunda filodaki araçlarında GPS uygulamasına da geçerek kullanılan yakıt miktarında önemli bir tasarruf rakamına erişti. Türk Telekom, tüm bu uygulamalarda 2010 yılının ilk 9 ayında 2009 yılına göre yaklaşık yüzde 10 daha az yakıt harcadı. Buna ek olarak 2009 yılına göre kat edilen mesafede de yüzde 13 azalma kaydedildi. Alınan önlemler sonucunda geçen yılın aynı dönemine kıyasla 700 ton akaryakıt ve yaklaşık 2 bin 200 ton karbon salınımı tasarrufu sağlandı.

3 bin saha çalışanı de sisteme dahil edildi

Türk Telekom, ?İşgücü Yönetimi ve Saha Takip Projesi? kapsamında araç filosunu izlemenin yanı sıra 3 bin saha çalışanına dağıtılan akıllı telefonların sisteme entegrasyonunu gerçekleştirdi. Entegrasyon sayesinde hangi çalışanın tam olarak nereye, hangi lokasyona gittiği, orada ne kadar kaldığı, bir sonraki yönlendirme için ne zaman ayrıldığı gibi bilgiler sistem üzerinden takip edilebiliyor.

Servis çalışanı, servis vereceği il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, santral binası, dağıtım kutusunu akıllı telefon üzerinden seçerek, gideceği güzergah cihaz ekranında görünüyor ve kendi bulunduğu lokasyonu da aynı sayısal harita ekranında izleyebiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın