Adını ucuz akaryakıtla duyuran Full, son zamla fiyatı 4 lirayı geçen 97 oktan benzini yüzde 7?ye ulaşan indirimle 3.80?e çekti. Fiyat farkını akaryakıt sektörüne bugüne kadar yaptıkları 350 milyon dolarlık yatırımlar sayesinde sağlayabildiklerini belirten Full Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı; “Piyasada Tüpraş’tan satış noktasına dek dağıtım yapan tek akaryakıt firmasıyız. Akaryakıt istasyonlarının kiracısı değil, sahibiyiz. Dünyada yüzde 15 kâr marjı ile satış söz konusu değil, biz Full Akaryakıt olarak kurduğumuz sistemle bayiyi devreden çıkartıp, bayinin aldığı yüzde 7 kârı tüketiciye yansıttık. Biz sektörde akaryakıt perakendeciliğini benimsetmek ve rekabet ortamı yaratarak fiyatları aşağıya çekmek niyetindeyiz? dedi.

Türkiye?de akaryakıt satışı yapan markaların hepsinin bayi üzerinden çalıştığını vurgulayan Timuçin Yalı, Ar Şirketler Grubu iştiraki olan Full’ün bu nedenle, 97 oktan benzini, 95 oktan fiyatının altı olan 3.80 liradan sattığını ifade etti. “Rafineri-pompa arası yüzde 14-15 liralık bir kâr var. Bunun yarısını bayi kazanıyor. Dünyada emtia konulu iş kollarında yüzde 15 kâr marjıyla satış söz konusu değil, biz Full Akaryakıt olarak önce kurduğumuz sistemle bayiyi devreden çıkartıp, bayinin aldığı yüzde 7 kârı tüketiciye yansıttık? diyen Yalı, yıl sonuna kadar 17 olan istasyon sayısını 50?ye ulaştırmayı istediklerini belirtti. Üç büyük terminal yatırımını da hedefleri arasında sıralayan Yalı, Full olarak istasyon başına ortalama 32 bin litre akaryakıt sattıklarını söyledi.

Timuçin Yalı, ?İstanbul?da bile en büyük bir akaryakıt istasyonu ortalama 8 bin litre satış yapıyor. Şu anda Türkiye genelinde pazar payımız yüzde 1-2. Ama İstanbul?da LPG?de yüzde 10, akaryakıtta ise pazar payımız yüzde 6. Özellikle taksiciler ve minibüsçüler bizim müşterimiz. 4 bin 500 taksi müşterimiz var? diye konuştu.

Kadınlara özel kart yolda

Full olarak her hafta yüzde 10 büyüme gerçekleştirdiklerini kaydeden Yalı, akaryakıt sektörüne perakendecilik mantığıyla baktıklarını ve yeni kampanyalarla sektöre farklılık getireceklerini söyledi.  Ticari araç kullanan, taksici, dolmuşçu, kamyoncu ve otobüscülerin artık Full istasyonlarını tercih ettiğini belirten Yalı, ?Kadınlara özel bir Full Women kart çıkaracağız. Bu kart sayesinde kadın müşterilerimiz araçları yıkanırken, arzu ederlerse çaylarını ve çorbalarını ücretsiz içebilecek. Yine müşterilerimize özel günlerinde özel indirimler yapacağız? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

One thought on “Akaryakıt perakendeciliğinde Full dönemi”

  1. sayın yetkili,sizlere karıyerdekı cv le bır cok departmanıza basvuruda bulundum çok merak ettim acaba insan kaynaları dıye koltuga oturtugunuz ınsanlar bu işi biliyorlarmı yoksa sadece para ve menfaat ugrunamı bu işi yapıyorlar alt üstü bir benzin ıstasyonu gören görmeyende dekaqn arıyorsunuz zanneder…

Bir yanıt yazın