Telekom sektöründeki fiili tekelin konu edildiği, 4.000 TL ödüllü ?Telekomda Fiili Tekel Olmasaydı? başlıklı ilan ve video yarışmasında 116 ilan ve 49 video çalışması yarıştı.
Vatandaşların diledikleri internet ve sabit telefon sağlayıcısını seçebilme talepleri Türkiye?nin dört bir yanından üniversite öğrencilerinin katıldığı yaratıcı bir yarışmaya konu oldu. Aralık ayının başından beri www.fiilitekelesonverelim.org adresinde yoğun bir katılımla devam eden ve telekom sektöründe yaşanan fiili tekel durumuna bir son verilmesini amaçlayan kampanya kapsamındaki ?Telekomda Fiili Tekel Olmasaydı? Video ve İlan Yarışması zorlu bir maratonun ardından kazananlar belli oldu ve isimleri web sitesinde yayınlandı.
Birbirinden yaratıcı video ve ilan tasarımlarının mücadele ettiği yarışmada kazananlar jüri ve halk oylamalarına göre seçildi. Jüri değerlendirmesinde ilan yarışmasının ve video yarışmasının 1?incileri 4.000 TL?lik ödülün sahibi olurken 2?nciler 2.000 TL, 3?üncüler ise 1.000 TL nakit para ödülü kazandı. Halk oylaması sonucunda ilan yarışmasının ve video yarışmasının 1?incileri Panasonic HDC-SDX1 kamera, 2?ncileri Panasonic DMC-TZ8 fotoğraf makinesi, 3?üncüleri ise Siemens Gigaset A580 IP telefon kazandı. Ayrıca ilk 10 yarışmacı olarak finale kalan ancak büyük ödülleri kazanamayan yarışmacılar da Sony MP3 çaların sahibi oldular. Yarışmaya gönderilen eserlerin içeriğinde internetin gereğinden fazla pahalı olması, sabit telefon hattının alternatif bir sağlayıcıya taşınmasındaki zorluklar ve internette sabit telefona bağlı kalmanın verdiği rahatsızlık ön plana çıkıyor.
Yarışmada ödül kazanan öğrenciler ve eserleri
İlan Kategorisi Jüri Oylaması sonuçları
1. Mehmet Orhan Dal (Yeditepe Üniversitesi) ? ?Kalbimize İndi? (4.000 TL)
2. Mehmet Orhan Dal (Yeditepe Üniversitesi) ? ?Tekele Talim? (2.000 TL)
3. Mehmet Alpay (Yeditepe Üniversitesi) ? ?Özgür İletişim Değişimle Başlıyor? (1.000 TL)
İlan kategorisinde jüri oylaması sonucunda ilk 10?a kalıp Sony MP3 çalar kazanan diğer yarışmacılar ise şöyle: Oral Ünlü (Yeditepe Üniversitesi), Ömer Tunç (Işık Üniversitesi), Can Selimhocaoğlu (Yeditepe Üniversitesi), Selim Özbudak (İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü), Tevfik Hasan Ortaç (Yıldız Teknik Üniversitesi), Erhan Özden (Dokuz Eylül Üniversitesi), Emre Çakmak (İstanbul Üniversitesi), Ahmet Kadir Kırtıllı (Yeditepe Üniversitesi)
İlan Kategorisi Halk Oylaması sonuçları
1. Erkan Çırak (Gazi Üniversitesi) ? ?ANTİKA? (Panasonic HDC-SDX1 kamera )
2. Cihangir Eker (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) ? ?Artık Özgürsünüz!? (Panasonic DMC-TZ8)
3. Barkın Kula (Işık Üniversitesi) ? ?Bırakın Diğerleri de Sürsün!? (Siemens Gigaset A580 IP)
İlan kategorisinde halk oylaması sonucunda ilk 10?a kalıp Sony MP3 çalar kazanan diğer yarışmacılar ise şöyle: Cengizhan Babacan (Marmara Üniversitesi), Sera Özengin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi), Cihangir Eker (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) (2 eserle), Cem Doğan (Ankara Üniversitesi) (2 eserle), Tevfik Hasan Ortaç (Yıldız Teknik Üniversitesi)
Video Kategorisi Jüri Oylaması sonuçları
1. Nazmi Özdil (Hacettepe Üniversitesi) – ?ADSL Reloaded? (4.000 TL)
2. Meltem Yavuz (Ankara Üniversitesi) ? ?Tek Engel Fiili Tekel? (2.000 TL)
3. Barış Aral (Bilgi Üniversitesi) ? ?Rekabet İyidir? (1.000 TL)
Video kategorisinde jüri oylaması sonucunda ilk 10?a kalıp Sony MP3 çalar kazanan diğer yarışmacılar ise şöyle: Harun Çelebi (Beykent Üniversitesi), Öykü Ünaldı (Bahçeşehir Üniversitesi), Nazmi Cem Türker (Ankara Üniversitesi), Ömer Korkmaz (İstanbul Üniversitesi), Erhan Atalay (Sakarya Üniversitesi), Recep Erden (Yıldız Teknik Üniversitesi), Yücel Taş (Boğaziçi Üniversitesi)
Video Kategorisi Halk Oylaması sonuçları
1. Ömer Korkmaz (İstanbul Üniversitesi) ? ?Biz Abarttık, Siz de Abartın? (Panasonic HDC-SDX1 kamera )
2. Meltem Yavuz (Ankara Üniversitesi) ? ?Tek Engel Fiili Tekel? (Panasonic DMC-TZ8)
3. Oğuz Öğün (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) ? ?Ucuz İnternet, Lüküs Hayat? (Siemens Gigaset A580 IP)
Video kategorisinde halk oylaması sonucunda ilk 10?a kalıp Sony MP3 çalar kazanan diğer yarışmacılar ise şöyle: Hakan Büyük (Galatasaray Üniversitesi), Cengizhan Babacan (Marmara Üniversitesi), Mehmet Süer (Anadolu Üniversitesi), Ahmet Hasçelik (Pamukkale Üniversitesi), Ercan Çimen (Kocaeli Üniversitesi), Barış Aral (Bilgi Üniversitesi), Alp Haluk Çelik (Ortadoğu Teknik Üniversitesi)
Fiili tekel nedir?
Türkiye gerçekleştirilen son yasal düzenlemelerle yeni nesil işletmeciler ev ya da iş telefonu ve ADSL olarak da bilinen evden ya da ofisten hızlı internet bağlantısı hizmetini yasaların gerektiği gibi uygulanmaması sebebiyle ancak ?görünürde? verebiliyor. İnternet bağlantısı ile sabit telefon hattını başka bir işletmeciye taşımak isteyen kullanıcıların önüne aşılması bürokratik engeller çıkarılıyor, özgürlükleri kısıtlanıyor. Fiili tekel ile ilgili daha fazla bilgiye www.fiilitekelesonverelim.com adresinden ulaşılabiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın