Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle geliştirdiği ürün ve hizmetlerde sürdürülebilir uygulamalara yer veren Türk Telekom, iş süreçlerinde de sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor. Türkiye?nin en büyük araç filolarından birine sahip olan Türk Telekom, yakıt tasarrufu sağlamak üzere 2010 yılı başında gerçekleştirdiği optimizasyonlar sonucunda filodan kaynaklanan karbon salınımını yaklaşık 2200 ton azalttı. Türk Telekom, 2010 yılında bir yandan filosundaki araç sayısını azaltıp mevcutları yeni nesil araçlarla değiştirirken, uygulamaya koyduğu çalışmalarla da kat edilen mesafelerde ve kullanılan yakıt miktarlarında tasarruf sağladı. Alınan önlemler sonucunda geçen yılın aynı dönemine kıyasla akaryakıtta 700 ton, mesafede ise 13 milyon kilometre tasarruf sağlandı.
Türkiye?nin dörtbir yanındaki müşterilerine en iyi hizmeti vermek için Türkiye’nin en büyük araç filolarından birine sahip olan Türk Telekom, 2010 yılı başında sahadaki iş süreçlerinin optimizasyonu sonucunda araç sayısında azalmaya gitti. Ardından mevcut araçları yeni nesil araçlarla değiştiren Türk Telekom, filodaki araçlarında GPS uygulamasına da geçerek kullanılan yakıt miktarında önemli bir tasarruf rakamına erişti. Türk Telekom, tüm bu uygulamalarda 2010 yılının ilk 9 ayında 2009 yılına göre yaklaşık yüzde 10 daha az yakıt harcadı. Buna ek olarak 2009 yılına göre kat edilen mesafede de yüzde 13 azalma kaydedildi. Alınan önlemler sonucunda geçen yılın aynı dönemine kıyasla 700 ton akaryakıt ve yaklaşık 2200 ton karbon salınımı tasarrufu sağlandı.
Konuyla ilgili bilgi veren Türk Telekom İnsan Kaynakları Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, çevreye duyarlı sürdürülebilir adımlar atarak Türk Telekom?un iş süreçlerinde hayata geçirilen sürdürülebilir uygulamalara her geçen gün bir yenisinin eklendiğine dikkat çekerek, ?Türk Telekom olarak Türkiye?nin en büyük araç filolarından birine sahibiz ve bu bize gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefimiz doğrultusunda büyük bir sorumluluk yüklüyor. Sorumluluğumuzun gereği olarak yaptığımız bir dizi çalışma sayesinde geçen yıl aynı döneme göre yüzde 10 daha az yakıt kullandık ve mesafede yüzde 13 azalma kaydettik. Türk Telekom olarak çevreci hizmet ve uygulamalarımızı sürdüreceğiz? dedi.
Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle iş süreçlerinde ve ofislerinde sürdürülebilir uygulamalar kullanan Türk Telekom, duyarlı müşterileri için de çevreye zarar vermeyen ürün, hizmet ve uygulama seçenekleri sunuyor. Türk Telekom, uçuş ve zaman tasarrufu sağlayan ve aynı odadaymış gibi görüntülü görüşme olanağı sunan telepresence ya da müşteri taleplerini akıllı telefonlar (PDA) ile takip ederek zaman ve kağıt tasarrufu sağlayan uygulamalarla iş süreçlerini yeniden yapılandırıyor. Türk Telekom tüm ofislerinde kullanılan kâğıtların geri dönüşümü sayesinde her ay yaklaşık *640 ağacı kesilmekten kurtarıyor. Türk Telekom ayrıca e-fatura ya da çevre dostu telefonlar gibi ürünlerle çevreye duyarlı müşterilerine alternatif sunarken sektörde e-sürdürülebilirlikle ilgili konuları organize eden ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan GeSI çatısı altında da çalışmalarını sürdürüyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın