AKSA, yüzde 100 Türk mühendislerinin eseri olan karbon elyaf teknolojisine 85 milyon dolar yatırım yapmış ve 1.500 ton/yıl üretim kapasiteli tesisin resmi açılışı 23 Temmuz?da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti.

Akrilik elyafta yüzde 12,5 pazar payıyla dünya pazarına yön veren ve aynı başarıya AKSACA markasıyla dünyaya sunduğu karbon elyafta da ulaşmayı hedefleyen AKSA, ikinci karbon elyaf üretim tesisini kurmak için düğmeye bastı. AKSA Yönetim Kurulu, karbon elyaf sektöründe 2020 yılında yüzde 10 pazar payı hedefi doğrultusunda, halihazırda tam kapasitede çalışan 1.500 ton/yıl nominal kapasiteli Karbon Elyaf hattında kapasite artışı yatırımı yapılmasına ve İkinci Karbon Elyaf hattı kurulmasına karar verdi.

AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ?Yönetim Kurulumuz, yüksek katma değeriyle ülkemizin stratejik endüstrilerinden biri haline geleceğine inandığı karbon elyaf alanında yatırımları artırma kararı aldı. Öncelikle mevcut hattın kapasitesini 300 ton/yıl arttırmak için 7 milyon dolar tutarında yatırım yapılmasına ve Kasım 2011 itibariyle ticari üretime geçilmesine; 1.700 ton/yıl nominal kapasiteli ikinci Karbon Elyaf üretim hattı için 65 milyon dolar tutarında yatırım yapılmasına ve Temmuz 2012 itibariyle ticari üretime geçilmesine karar verildi. İç pazarı geliştirerek akrilik elyaf pazarında sahip olduğumuz dünya payına karbon elyafta da ulaşmayı hedefliyoruz? diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın