Tıpta ambliyopi olarak adlandırılan göz tembelliği, her iki gözde birden veya gözlerden birindeki görme keskinliğinde yüzde 20 ya da daha fazla azalma olmasıdır. Göz tembelliğinin doğuştan olma ihtimali yüksektir. Tembellik, doğuştan görülebilen göz hastalıklarına ve travmaya bağlı olarak ya da genetik sebeplerle gelişebilir. Ailesinde göz tembelliği ve/veya şaşılık görülen kişilerin erken yaşta göz muayenesi olmasında fayda vardır. Göz tembelliğinin oluşumunun en önemli etkeni şaşılıktır. Göz tembelliği olan kişiler ince detaylar gerektiren işleri yapmakta zorlanır. Bu durum bazen gözden kaçırılabilmektedir. Göz tembelliği tanısı için göz doktorunun muayenesi şarttır. Muayene sonucunda gözünüze en uygun tedavi yöntemi göz doktoru tarafından belirlenir.

Tembel göz, erken çocuklukta normal görüşün gelişmediği, yapısı normal görünse de, gözlük veya kontak lenslerle bile az görme sorunu yaşayan gözdür. Çocukluk döneminde göz tembelliğinin ortaya çıkmasının başlıca nedenleri, şaşılık ve anizometropii, yani bir gözün diğerine göre aşırı miyop veya aşırı hipermetrop olmasıdır.

Nörovizyon göz tembelliğinde etkisi kanıtlanmış FDA onaylı bir tedavi yöntemidir. Tedavi, bilgisayar sistemine yüklenen bir program sayesinde doktor kontrolünde yapılmaktadır. Göz yapısı uygun bulunan 9-55 yaş arasındaki kişilere uygulanan bu tedavi, bilgisayar teknolojisi ile beyine görmeyi yeniden öğretiyor ve bu yöntemle görmede artış sağlanması hedefleniyor.

Kimlere uygulanıyor?

>> Hastanın tedavi için uygun olup olmadığı ayrıntılı muayene sonucu belirleniyor.

>> 9-55 yaş arası, görme düzeyi yüzde 15-20 nin üzerinde olan ve kayma düzeyi 8 prizmanın altında olan hastalar uygun olarak kabul ediliyor.

>> Kişinin tedaviye cevap verebilmesi için retinasının (gözün arka kısmının) sağlam olması gerekmektedir

Nörovizyon tedavisi nasıl uygulanıyor?

>> Tedaviye uygun olduğu belirlenen hastanın ilk seansı, doktoru tarafından hastanede yapılır.

>> Tedavi yaklaşık 40 seanstan oluşmakta ve her seans yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir.

>> Hastanede göz doktoru tarafından uygulanan ilk seanstan sonra tedavinin geri kalan kısmını kişi, kendisine verilen bilgisayar programı sayesinde, evde veya uygun ortam yaratılabilirse iş yerinde uygulayabilir. Nörovizyon uygulamasına başlandıktan 1-2 seans sonra hastanın görüş seviyesi sistem tarafından algılanır ve bu bilgilere göre her seanstan sonra sistem hastaya özel ödev oluşturur. Kişi bu ödevleri uygulamaya başlar. Her kontrolden sonra doktor tarafından sisteme girilen görsel keskinlik ve/veya kontrast duyarlılık bilgileri, kişiye özel tedavi sürecinin gelişiminin görülmesini sağlar.

>> Tedavinin başarısı için seansların haftada 3 gün (birer gün ara ile), 40?ar dakika olmak üzere düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Hastanın tedavi gelişimini görebilmek için 5?inci, 10?uncu, 20?inci ve 40?ıncı seanslardan hemen sonra doktor kontrolü gereklidir.

>> Düzenli seanslar ve doktor kontrolleri sayesinde 3 ? 4 ay içinde tedaviden sonuç alınabilmektedir.

Nörovizyon ameliyatsız ve ilaçsız bir tedavi şekli

>> 9-55 yaş arasın kişilerde göz tembelliği tedavisi için uygulanan bir yöntemdir.

>> Ameliyatsız ve ilaçsız bir tedavi şeklidir.

>> Hasta için yan etkisi yoktur ve herhangi bir risk içermez.

>> Amerikan FDA (Amerikan İlaç ve Gıda İdaresi) onaylı bir yöntemdir.

>> Uygulama kolaydır ve büyük bir kısmı evde gerçekleştirilir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın