Güneş enerjisi alanında 27 yıldır faaliyet gösteren ve dünya beşincisi olma unvanına sahip Ezinç Metal A.Ş sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Ezinç, bu kapsamda Güneş Enerjisi Sürekli Eğitim Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kısa adı EZGESEM olan eğitim merkezi çalışmaları, Ezinç Metal A.Ş?nin Kayseri OSB’de bulunan fabrika binasında sürdürülüyor.

Değişik sosyal statülerden kişilere ve kurumlara yenilenebilir enerji kaynakları ve güneş enerjisi ürünleri hakkında güncel bilgileri ücretsiz olarak sunduklarını belirten EZGESEM Yetkilisi İsmail Alp, “Programlar eğitim çalışmalarına katılan her grubun bilgi düzeyine göre hazırlanıyor.  Ezinç Metal Anonim Şirketi kadrosunda görev yapan mühendisler ve uzmanlar tarafından verililen eğitimlerde, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu – ISES’nun Türkiye Bölümü GÜNDER?in uzmanları da bilgiler aktarıyor. Eğitimlere çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri, ticaret ve sanayi odalarından yetkililer katılabiliyor” diye konuştu.

Eğitim alanlara sertifika

İlköğretimden başlayarak lisans düzeyindeki öğrencilere kadar, güneş enerjisi konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkese kapıları açık olan EZGESEM?den özel sektör ve resmi kurumlar da yararlanabiliyor.  Çeşitli gruplara, hazırlanan bir program çerçevesinde verilen eğitim çalışmalarına katılanlar çeşitli seviyelerde üç değişik sertifika alabilme olanacağına sahip. Bunlardan birinci; Güneş Enerjisi İleri Mühendislik Sertifikası, bir diğeri Güneş Enerjisi Temel Eğitim Kursu’na katılım sertifikası. Üçüncü sertifikayı ise Güneş Enerjisi Mesleki Eğitim Kursu’na katılanlar almayı hak kazanıyor.

İnternetten online başvuru yapılabiliyor

Öte yandan, merkezin çalışmalarının daha geniş kitlelere duyurulması amacıyla, internet sitesi de aktif hale getirildi. www.ezgesem.com internet sitesinde, EZGESEM?in çalışmaları hakkında bilgiler, sektördeki gelişmeler ile ilgili güncel haberler, eğitime katılanların önerileri ve istekleri yer alıyor. Ayrıca sitede üzerinden eğitim çalışmalarına katılmak isteyenler online başvuru yapabiliyorlar.

İnsanlığın fosil yakıt kaynaklarından vazgeçmeyi tartıştığı ve alternatif enerji kaynakları arayışlarını hızla sürdürdüğü şu günlerde EZGESEM’in faaliyetleri ilerleyen günlerde daha fazla anlam ifade edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın