Finansbank, Standard Chartered Bank koordinatörlüğünde, 15 ülkeden 29 bankanın katıldığı konsorsiyumla 800 milyon dolarlık sendikasyon kredisine imza attı. Sendikasyon kredisinin imza töreni, 29 Kasım Pazartesi günü, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ve uluslararası bankaların temsilcilerinin katılımı ile Swissotel?de gerçekleşti.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, imza töreninde yaptığı konuşmada, kredinin oldukça geniş bir katılımla temin edildiğini ve Finansbank?ın bugüne kadar aldığı en yüksek montanlı sendikasyon kredisi olduğunu belirtti. Dünya finans sektörü ve piyasalarının zorlu bir dönemden geçtiğini söyleyen Aras, sözlerine şöyle devam etti;

?Kredinin uluslararası güvenilirliğimiz ile hizmetlerimizdeki başarı ve gücümüzün önemli bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Bu kredi; Finansbank?ın Türk finans sektöründeki yükselen konumunun, artan pazar payının dünyanın önde gelen bankaları tarafından teyit edilmesi anlamına geliyor.

Bilançosunun içinde kredi/aktif oranı en yüksek bankalardan biri olarak Finansbank, müşterilerine dış ticaret finansmanında kullandıracağı bu kredi ile reel sektöre olan desteğini artıracak. Bu kredinin sağlanmasında bizleri destekledikleri için sendikasyonumuza katılan tüm muhabir bankalarımıza teşekkür ederiz.?

1 yıl vadeli olarak temin edilen kredi, dış ticaretin finansmanında kullanılacak. 333 milyon Dolar ve 352 milyon Euro olmak üzere iki dilimden oluşan sendikasyon kredisinin faiz ve komisyon toplam maliyeti Libor +1.30 olarak gerçekleşti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın