Geleneksel antibakteriyel ürünümüz ve ikramların vazgeçilmezlerinden olan kolonyayı alırken, size yarardan çok zarar vermemesi için dikkat edilmesi gerekenleri biliyor musunuz? 1923?ten bu yana Türkiye?nin köklü kolonya üreticisi Eyüp Sabri Tuncer tüketicileri merdivenaltı kolonya üretimine karşı uyarıyor.

1923?ten beri Türkiye?nin en saygın kuruluşlarından biri olarak hizmet veren, köklü kolonya üreticisi Eyüp Sabri Tuncer, tüketicileri kolonya konusunda dikkatli olmaya davet ediyor.

Düşük kalitede veya sağlıklı koşullarda üretimi gerçekleşmeyen kolonya kullanımı tüketicilerde telafisi olmayan sonuçlar doğurabiliyor ve sağlık açısından büyük riskler taşıyor. Özellikle metil alkol ile üretilen kolonyaların görme bozukluklarına hatta körlüğe yol açabileceğini belirten Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Engin Tuncer ?Sağlıksız koşullarda ve düşük kalitede üretilmiş kolonyalar ciddi solunum sistemi rahatsızlıklarına ve egzama gibi cilt hastalıklarına neden olabiliyor. Bu kolonyalar koku alma duyularımızı hasara uğratabileceği gibi geri dönüşü mümkün olmayan sağlık problemlerine de yol açabiliyor? diyerek tüketicileri uyarıyor.

Kolonya alırken nelere dikkat edilmeli?
Cumhuriyetle yaşıt kolonya üreticisi Eyüp Sabri Tuncer?in üçüncü kuşak yöneticisi olan H. Engin Tuncer konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: ?Tüketicilerin kolonya alırken görünüşü berrak, bulanık olmayan, içerisinde tortu ve yabancı madde bulunmayan, kendine özgü hoş bir kokuda olan kolonyaları tercih etmesini öneriyoruz. Kolonya üretiminde temel hammadde etil alkoldür. Merdiven altı diye tabir edilen üreticilerin  ucuz olması dolayısıyla zaman zaman kolonya üretiminde metil alkol kullandığı bilinmektedir. Metil alkolün insan sağlığı için çok büyük zararları mevcuttur. Bu nedenle tüketiciler, üretici firması belli olmayan, açıkta satılan kolonyaları almamaya dikkat etmelidir.?

Kolonyanın iyisi nasıl ayırt edilir?
Tüketicilere iyi kolonyayı kötü kolonyalardan ayırt edebilmek için önemli ipuçları veren Tuncer şunları söylüyor: ?Yüksek kalitede bir kolonya üretiminde en önemli unsur hammaddedir. Hammaddenin seçimi, esansiyel yağların  karışımı ve üretimin gerçekleşme şartları çok önemlidir. Ürün bileşim oranlarının doğru saptanması ve sonucunda oluşan karışımın homojen olması iyi bir kolonya üretiminde gerekli olan  temel şartlardandır. Kaliteli bir kolonya, kokusunun taze olup olmadığına ve berraklığına bakılarak anlaşılabilir. Bu iyi bir kolonya seçiminde göz önünde bulundurulması gereken başlıca özelliktir. Ancak sanıyoruz ki tüketici açısından en etkin ve sağlıklı çözüm üretici firması belli olan markalı ürünlerin kullanılmasıdır. Limon kolonyasında 80 derece alkol, diğer kokulu kolonyalarda ise 60-70 derece alkol kullanılmalıdır.?



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın