Türk çimento sektörünün lideri Akçansa, 2010 yılının üçüncü çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin ilk dokuz aylık dönemdeki satış geliri 608,7 milyon TL olurken, vergi öncesi dönem karı ise 61,4 milyon TL olarak gerçekleşti.

Akçansa?dan İMKB?ye gönderilen 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre, şirketin ilk dokuz aylık dönemdeki satış geliri 608,7 milyon TL olurken, brüt karı 87,2 milyon TL olarak gerçekleşti.

Şirketin söz konusu dönemdeki performansını değerlendiren Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, ?Çimento fiyatlarındaki yoğun rekabetin etkisine rağmen Akçansa olarak 2010 yılının ilk dokuz ayında ciromuzu artırmayı başardık? dedi.

Yatırım planlarını ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlendirdiklerini belirten Gürdal, ?Çanakkale Fabrikası?nda 24 milyon dolar yatırım ile Eylül ayında temelini attığımız atık ısı geri kazanım projemizi 2011 yılında devreye alıp, özellikle alternatif yakıt kullanımında yeni yatırımlarımıza ağırlık vereceğiz. Ekonomimize olduğu kadar çevremize ve toplumumuza da katma değer sağlamayı sürdüreceğiz? diye konuştu.

Enerji ve yakıt maliyetlerindeki artışların önemine de dikkat çeken Gürdal, önümüzdeki dönemde alternatif yakıt kullanımı ve geri kazanım yoluyla enerji üretim teknolojisinin daha da önem kazanacağını vurguladı.

Gürdal: İhracatta yeni pazarlardaki etkin konumumuzu güçlendiriyoruz?

Gürdal sözlerine şöyle devam etti: ?Geçtiğimiz yıl, iç pazarın daraldığı ekonomik kriz günlerini, ihracatta yeni pazarlar yaratarak aştık. Bu anlayışın bir göstergesi olarak, 697,8 milyon TL net satış rakamımızla İSO 500 listesinde 55?inci sırada yer aldık. 2010 yılında da bu anlayışla yeni pazarlardaki etkinliğimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Yatırımla büyüyen bir yapımız var. Kur risklerimizi ve finansal risklerimizi yönetebilmek adına da ihracat bizim için çok önemli.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın