Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi arasında “Akademik Araştırma ve Eğitim İşbirliğine İlişkin Mutabakat Anlaşması” gerçekleştirildi. İki kurum arasındaki işbirliği, SPK’nın bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile gerçekleştirmekte olduğu kurumsal işbirliği adımlarından önemli biri olarak dikkat çekiyor. SPK ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi arasında karşılıklı bilgi birikiminin paylaşılmasını sağlayacak olan işbirliği çerçevesinde, iki kurum tarafından sermaye piyasalarına yönelik kapsamlı araştırmalar yürütülecektir. Anlaşma, 3 Kasım 2010 Çarşamba günü SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdullah Atalar’ın katılımıyla düzenlenen törende imzalandı.

Geniş kapsamlı mutabakat anlaşmasıyla, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ve SPK, akademisyenler ve uzmanların ortaklaşa araştırmalar yapmalarını ve bunların uluslararası saygın akademik ve profesyonel dergilerde yayınlanmasını hedefliyor. Ayrıca, SPK uzmanlarının teorik bilgi birikiminin artırılması ve İşletme Fakültesi öğrencilerinin staj programları ve uygulamalı projeler aracılığıyla sektörel bilgilerine katkı sağlanması da amaçlanıyor. Anlaşmanın en önemli hedeflerinden biri, iki kurum arasında gerçekleştirilecek bilgi paylaşımı aracılığıyla ortak araştırmalar yapabilme zemininin oluşturulması.

SPK ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi, bu işbirliği çerçevesinde ilk araştırma konusu olarak “değişik yatırımcı gruplarının yatırım stratejileri” belirlemiş bulunuyor. Bu dönem içerisinde yürütülecek ortak çalışmalarla özellikle İMKB’de yatırım yapan yabancı yatırımcıların yatırım stratejileri ve bu stratejilerin küresel finansal kriz ile ilişkisi araştırılacak. Bu sayede küresel finansal kriz öncesi ve sonrasında değişen yatırım stratejileri ve bu stratejilerin İMKB’ye etkisi ölçülerek, sonuçlar eğitim ve seminerler aracılığı ile finans piyasası ile paylaşılacak. Diğer araştırmacıları da finans alanında akademik çalışma yapmaya yöneltmek hedefiyle, SPK ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi tarafından hem yurtiçi, hem de yurtdışı katılımcıların konuşmacı olarak katılacağı seminer serisi düzenlenecek.

Gerçekleştirilen anlaşmayla, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyeleri SPK’nın ihtiyaç duyduğu konularda eğitim verecek ve her iki kurumun sahip olduğu bilgi kaynakları ortak kullanıma açılacak. Bunun yanı sıra SPK, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi öğrencilerine yaz stajı imkanı sağlayacak ve hazırladıkları proje sonucunda stajyerlere katılım sertifikası verilecektir. Öte yandan yalnızca araştırmacıların kullanımına sunulmak üzere sermaye piyasalarına ilişkin verilere ulaşılmasına olanak tanıyan bir veritabanı sistemi oluşturulacaktır.

SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, imzalanan anlaşmaya ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’nin finansal bir merkez olması hedefiyle yürütülmekte olan çalışmalarda, üniversitelerimiz ile endüstrimiz arasında kurulacak işbirliğinin stratejik öneme sahip olduğu inancındayım. Finansal piyasalar konusunda SPK ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi arasında oluşturulan bu işbirliğinin, hedefe ulaşma yolunda güzel bir aşama olduğunu düşünüyorum.”

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, SPK ile gerçekleştirilen işbirliğinin önemli bir atılım olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Son yıllarda ülkemizdeki finans sektörünün akademik çalışmalara olan ilgisinin artmakta olduğunu memnuniyetle görmekteyiz. Bu anlaşma ile bu ihtiyaca cevap vermeyi ve ortak akademik araştırmalar için iyi bir zemin oluşturmayı hedefliyoruz. Bu durum ülkemizdeki tek AACSB akreditasyonuna sahip işletme okulumuzun misyonu ile de örtüşmektedir.”



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın