İstanbul Barter Borsası, barter sistemine üye olacak yeni şirketlerin her birine 500 bin liraya kadar 9 ay vadeli sıfır faizli kredi imkânı sunma kararı aldı. İstanbul Barter Borsası Genel Müdürü Mustafa Demir, ihtiyaçlarını nakit veya çekle ödeme yapmadan karşılamak isteyen şirketlere destek olmaya devam ettiklerini ifade ederek, ?İstanbul Barter Borsası olarak sistemimize yeni üye olacak her şirkete 500 bin Türk Lirası’na kadar, 9 ay vadeli sıfır faizli kredi kullandırma kararı aldık.  Kredi kullanan üye şirket 9 ay içerisinde ürünlerini üyelerimize satıp borcunu kapatma imkanına sahip olacak? dedi.

Mustafa Demir, şirketlerin ihtiyacı olan ürünleri para ödeyerek almaları yerine, Barter sistemi ile para ödemeden ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunduklarını belirterek şunları söyledi:

?Barter sistemimize online olarak üye olan her şirket bu krediden yararlanabilir. Verilecek olan kredi nakdi bir kredi olmayıp, mal/hizmet alım kredisidir. Şirketler ihtiyacı olan ürünleri başka yerden nakit/çekle satın almak yerine, üye şirketlerimizden barter kredisi ile satın alabilecekler. Karşılığında ürün satarak borçlarını ödeme imkanı bulacaklar. Tüm bunları ofislerindeki yada evlerindeki bilgisayardan www.12.com.tr üzerinden online olarak yapabileceklerdir. Site üzerinden satışa sunulan bin 500 çeşit üründen birine veya birkaçına ihtiyacı olan şirketlere duyuruyoruz, www.12.com.tr de satılan ürünlere benzer ürünleri satın alacaksanız, para ödemeden faizsiz barter kredisi ile İstanbul Barter Borsası’ndan satın alabilirsiniz. Benzer ürün ya da hizmeti satın almak için ödeyeceğiniz para cebinizde kalsın, Satın alacağınız ürünü üyelerimizden para ödemeden alabilir, borcunuzu diğer üyelerimize satacağınız ürünlerle kapata bilirsiniz.?

Leasing sistemine benzemiyor

Barter sisteminin kredilendirme bakımından leasing kuruluşlarına ve işlemlerine benzemediğini belirten Mustafa Demir, ?Leasingde ihtiyacınız olan ürünü alıp zaman içinde borcunuzu nakit ödemeyle kapatmanız beklenir. Ancak, barter sistemi burada leasing sisteminden ayrışmaktadır. Leasing sistemi vadesi gelen alacağını nakit talep ederken, barter sistemi 9 ay süre içerisinde borcun mal/hizmet satışı ile kapatılmasını bekler. Kredi kullanan üyemiz 9 ay süre içerisinde diğer üyelerimize satacağı ürünlerle borcunu kapattığı durumda, borcundan ve borcunu nakit ödeme mükellefiyetinden kurtulur? dedi.

Barter sisteminden kredi kullanan şirketlerin, satacakları ürün ile borçlarını kısmen yada tamamen kapatamamaları durumunda 9 ay süre sonunda nakit ödeme ile borçlarını kapatma imkanı da bulunduğunu anlatan Demir, bu halde de kredi kullanan şirket 9 ay vadeli ve faizsiz ürün alım kredisi kullanmış olacağını belirtti.

İş?ten ya da evden alıp satın

Mustafa Demir sözlerini şöyle tamamladı:

?Tüm işadamı ve şirket yöneticilerine buradan bildirmek istiyorum, www.12.com.tr internet sitesinde yayınlanan ürünlere ihtiyacınız var ise para ile satın almak yerine, kısmi barter ile ya da yüzde yüz barter oranı ile İstanbul Barter Borsası’ndan satın alabilirsiniz. Borcunuzu 9 ay içerisinde üyelerimize ürün/hizmet satışıyla kapatabilirsiniz.?

İstanbul Barter Borsası?nın online alım satım işlemlerini yürüttüğü www.12.com.tr sitesinde inşaat malzemelerinden villa arsalarına, otel konaklamadan radyo, gazete, TV reklamlarına kadar geniş bir yelpazede bin 500 değişik ürün grubu bulunduğu belirtildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın