Düzenlendiği ilk günden beri otomotiv sektörünün lokomotifi haline gelen Autoshow Fuarı 13. kez kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşu olan İstanbul fuarcılık tarafından düzenlenen Autoshow’un sektör için 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor.

Bu yıl 1 milyona yakın otomobil tutkununun katılması beklenen Autoshow’un açılışında konuşan CNR Holding Grup Başkanı Ali Bulut, fuarın dünya çapında önemli bir yeri ve konumu olduğunu dile getirdi. Bulut, “Fuara katılacak ziyaretçi sayısını 1 milyona taşımak için  elimizden geleni yapacağız. Autoshow inanıyorum güzel siparişlere zemin hazırlayacak” dedi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık yapan tek fuar

200?ün üzerinde firmanın 8 salonda 120 bin metre kare brüt alanda stand açacağı fuar pek çok yenlikle de gündem yaratacak. Autoshow Fuarı’nda ilklere imza atan CNR Fuarcılık, bu yıl fuar ziyaretçileri arasında ‘pozitif ayrımcılık’a gidecek. Bu uygulamaya göre, kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşların fuarı rahatlıkla gezebilmeleri için bir dizi kolaylıklar getirildi. Geçmiş yıllara göre ziyaretçi kitlesinin büyük çoğunluğunun erkeklerden oluştuğu gözlenen Autoshow’da kadınların fuara ziyaretini yoğunlaştırmak amacıyla düzenlenen farklı uygulamalar dikkat çekiyor. Otomobil alımında kadınların da büyük etkisinin yüksek olduğu düşünüldüğünde, bu ziyaretçi kitlesinin içerisinde kadınların da önemli bir yeri olması gerektiğini düşünen CNR yetkilileri fuara eşleriyle gelen kadınlara giriş ücretlerinde çok özel bir indirim uyguluyor. Buna göre fuarın eşlere özel bir giriş fiyatı olacak: sadece 10 TL. Fuar, bu yıl ağırlık verdiği ?Autoshow ve Kadın? konseptini özel haber çalışmalarıyla da destekliyor.

Fuarda ayrıca kadın sürücülerin park sorunu yaşamamaları için kadınlara özel bir otopark alanı da ayrıldı. Konuyla ilgili olarak fuara katılan markalar da kadın sürücülerin tercih edeceği modellere özel etkinlikler düzenleyecek. Böylece erkeklerin tutkusu olan Autoshow’un yalnız erkeklerin değil kadınların da tutkusu haline gelmesi hedefleniyor.

Autoshow sektörünün itici gücü oldu

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar ise törende yaptığı konuşmada 13. Uluslararası Autoshow Fuarı’nın tüm marka ve modellere dokunmaların imkan veren önemli bir buluşma noktası olduğunu kaydetti. 40 bin metre karelik fuar alanında pek çok model ve markanın görücüye çıkacağını vurgulayan Bayraktar, “Burası otomotiv sektörünün en önemli itici güçlerinden biri” dedi. Geçen yıl ÖTV’nin kaldırılmasından sonra sektörün fedakarlığı, faizlerin öngörülenin altında kalmasıyla otomobil fiyatlarının ucuzladığını ifade eden Bayraktar şunları kaydetti: “Böylece 2010 yılında 9 aylık zaman diliminde otomobil satışlarında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11  artış elde edildi. Bu oran ABD de yüzde 11, Rusya’da 24, Çin’ de 25, Hindistan’da 30. Dünya ortalamasına yakınız ama gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz.”

Sektördeki sıkıntıların giderilmesiyle yıllık araç satışının 1 milyona çıkabileceğini belirten ODD Başkanı Bayraktar szlerini şöyle sürdürdü: “Türk otomotiv sektörünün büyümek için önemli bir kapasitesi var. Bu elbette üretimin artmasıyla mümkün. Vergi uygulamalarında iyileştirmeler yapılmasıyla mümkün. Bakın, Türkiye otomobil satışında uygulanan vergi yüküyle Danimarka nın ardından Avrupa ikincisi.  Kısa zamanda 1 milyon araç satış hedefimize ulaşmamız güç değil. Bizler,  çevreye uyumlu teknolojiler geliştirmeyi önemli görüyoruz.  Avrupa’da çevreye uyumlu motorlara vergi indirimi sağlanıyor. Türkiye’de ise yaşlı arabalara daha düşük vergi uygulanıyor. “


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın